Passenger Creative Commons License 2003.06.23 0 0 831
Sziasztok!
Nekem ez a hitel dolog nem teljesen világos. A korábbi kondíciók szerint 3.75% + 1.75% volt a felállás. A múlt héten minden bank felvitte a plafonra a kamatait (összesen 5% ill. 6%). Én azt hittem, hogy ezzel megszívjuk, mert aki régebben nyúltotta be a hitelkérelmét, de még nincs hitelszerződése (pl. én), annak jelenlegi kondíciók mellett nyújtanak hitelt, tehát 6%-al. Én már korábban beadtam egy szerződést, mert kérték, de azon nem volt földhivatali pecsét, azt mostanában kaptam meg máj.22-i datálással. Akkor ezt most újra be kellene nyújtanom? Most a kedvezőbb 5%-os kamat mellett kapok hitelt, vagy 6%-on. (Netán a korábbi 5.5% mellett?)
Azon is gondolkodtam, hogy ha 6%-ot akarnak rámverni, akkor visszavonom a hitelkérelmemet és beadok egy újat. Azért 1% difi súlyos ezreseket jelent törlesztőrészletben...
Most a földhivatali érkeztetés dátuma számít (gondolom ez az a dátum, amit a pecséttel rányomtak), az, hogy ezt a szertődést mikor nyújtottam be a banknak, vagy az, hogy mikor kötöm meg a hitelszerződést?

Tud valaki erről valamit?