a 80% azért ment ki, hogy megnézzen egy nagy sztárt ingyen
És ez miért baj? én is ezért mentem ki: kiváncsi voltam rá, annak ellenére hogy nem szeretem. Az első 4-5 nótát láttam, ennyi elég volt (nem utolsósorban a körülöttem folyamatosan bagózó tahók miatt). A zenekar egyébként nagyon jó volt; pontosan, abszolút összehangoltan játszottak.
nem bírtunk előrébb menni, a színpad melleti kivetítőt néztük végig hátulról... A hangfalak előre voltak állítva ( logikusan ), ezért hátrébb elég szarul szólt.
A színpad előtti (elképesztő pofátlansággal túlméretezett) VIP-ketrec kivételével mindenhol rossz volt a hang, hátulról meg csak egy élvezhetetlen kavalkád, úgyhogy nem értem, az ott nyomorgóknak ez miért volt jó. Én oldalt, a külső kerítésnél álltam, onnan a színpadot tökéletesen lehetett látni, de a hang már ott is reménytelen volt.
Mindenesetre a "tisztelt" szponzorok tegnap új értelmet adtak a szponzorálás (vagy akár a promóció) fogalmának: rendeztek MAGUKNAK egy koncertet, több vonal kerítéssel és őrséggel körülvéve. A látszat kedvéért "nagylelkűen" megengedték a tömeg egy részének, hogy nagy távolságról, már élvezhetetlen hangosítási viszonyok között oldalról bekukucskáljanak, a többség pedig meg kellett hogy elégedjen a videokivetítőkkel.
Egészen elképesztő látvány volt - soha, semmilyen koncerten nem láttam még ilyet, hogy a szponzorok teljes egészében kisajátították volna maguknak a színpad és a hangfalak előtti teret. Nekem úgy tűnt, ez még Eltonnak is bántotta a szemét, hiszen a számok utáni hajlongása és integetése során elég látványosan ignorálta a business-szekciót.