CORTEN Creative Commons License 2003.06.22 0 0 17
Attól tartok hogy vírus, (asszem a burgonya levélsodró vírusa , vagyis a PLRV )Ami a paradicsomat is károsíthatja. A vetés előtti csávázás jelent valamiféle védettséget, (bár nem sokat) és a tenyészidő folyamán a vírusvektorokat (szívó-rágó kártevők)kell távoltartani a növénytő, valamint a termőhelyet is illik időnként váltani. A vírusmentes vetőmag házilagosan szvsz. nem igazán állítható elő, viszont nagyüzemileg pl. merisztématenyésztéssel elég "egyszerűen". (mondjuk ez burgonyánál így működik (ebből van a mini-bio burgonya) paradicsomnál nem tudom.

Konkrét fajtát nem tudok kiválasztani, mert szerintem a a fólia altt, vagy szabadföldön termelt fajták ha hagyod rendesen beérni azokat, megfelelnek az elvárásaidnak. Amik nekem vannak azok közül egyelőre sak azokat tudom kiválasztani amelyek nagy, vagy óriás méretűeket teremnek, az íz értékelése még néhány hetet várat magára. Azt viszont megígérhetem. hogy az idén pontosan feljegyzem az általam termelt kb ötven fajta főbb tulajdonságait, köztük az ízüket is.
A Jubileum és a Gála is sztem jó fajták, meg leszel velük elégedve.

Előzmény: KTa (12)