Megint itt vagyok, ne unatkozzatok nélkülem..(:)))
Dr.Agy, kissé elvetemülten egészségesen élsz, de kivételesen nagyjából igazad van! És a nyelvtanulás valóban jó ötlet, bárkinek javasolni merem narkó, és egyéb baromságok helyett. Maximálisan igazat adok neked!
Tegnapi életkép, enyhe elrettentésül:
95-ös busz, tömegnyomor, Pongrác út bedugulva (du. 4 óra). Buszos megáll, kirakja a népet még a megálló előtt, hogy át tudjon szállni aki akar, a 37-es villamosra. Na ez az a megálló, ahol a vili egy hídon megy keresztül, és a megálló a töltésoldalban van. Lepukkant környék. Mászok fel a lépcsőn, egyszercsak megcsap a higítószag, de mint állat. Feljebb megyek: 10-12 utas a megállóban, és köztük vidáman szipuzik egy 20év körüli jól öltözött fazon, enyhe roma beütésű bőrszín, de mint mondtam, jól öltözött! Lóg a zacsi a fejéről,kajak cellszag a környéken, mindez fényes nappal, nyilvánosan. Jön pár cigány nő, ezekkel ordítva veszekszik. A megállóban várakozók diszkréten elfordulnak, rendőr persze sehol. Örültem, amikor végre megjött a villamos. (az utasok persze kitárgyalták egymás között a dolgot,- érdekes, senkinek sem volt pozitív véleménye..)
Ismertem egy faszit, aki a fűvel kezdte, aztán már mindegy volt, csak olcsó legyen és "üssön". A végén, ha nem volt pénze anyagra, bement a Tescóba, és a habtejszínes flaskákból kiszívogatta...nem, nem, kedves olvtársak, nem a finom tejszínt, HANEM A TÖLTŐGÁZT, mert attól be lehet állni! Na ez a társadalom ellenesség kezdete (mert persze nem fizette ki), és a jó példa arra, hogy a narkós a legképtelenebb dolgokra is hajlandó, csak hogy hozzájusson a sz@rjához!
Ez a pali, "természetjárásai" közben, maszlagot keresett, és azzal is megpróbált eredményt elérni. Hogy milyen sikerrel, azt nem tudom, de nem is érdekel túlzottan.
Valamikor jól kereső, értelmes ember volt ő is, jó szakmával és családi háttérrel. A fűtől lett olyan, amilyen.Most kajakra nincstelen, csöves szintű pali.
Bravó, ez ám a karrier!
Hogy aztán egy drogos megéri- e, a 80-ik évét, az olyanmindegy, hiszen az életminőség az, ami számít. De ezeknek az nincsen, tehát 70-80évesen is ugyanaz a lepukkant, elbutult alakok maradnak, mint "fénykorukban"!
TB-ről: A drogosok rehabilitálása összevetve sokkal többe kerül, mint Mari néni 66odik combnyaktörését helyrehozni. Arról nem is beszélve, hogy M.néni valszeg egész életében dolgozott és adózott, míg ez a narkósokra nem igazán jellemző. Inkább a bűnözés, kisebb-nagyobb szinten.
Bocs a terjedelmes irományért, sajna rövidebben nem megy.
Ált. üdv:
speet