Katity Creative Commons License 2003.06.20 0 0 372
Szia rage.!
Marmaras kedves hely,mondjuk csendesnek nem mondhatnám.Amikor ott voltunk,épp egy cirkusz érkezett a városba,és mindenhol azt lehetett hallani,hogy "Circo Barcelona!" Az apartmanunk egy belső,szűk utcára nyílt,ahonnan persze beláttuk a szemben lévő apartmanokat és viszont,de később rájöttünk, hogy jobb volt így,mert az épület másik felét egész nap totálba sütötte a nap.A mi oldalunkon még légkondi sem kellett.
A víz nagyon kellemes,bár a part kicsit piszkos(úgy vettem észre,nagyon sok török vagy albán jár oda,és ők mindent eldobáltak;persze nem csak ők).Amúgy elég hosszú és széles a part,és ha időben kiér az ember,még árnyékot adó fát is sikerül kifogni.
Az idő csak egy nap volt kicsit szomorkás,de mi akkor hajókirándultunk,úgyhogy nem volt vészes.Láttunk delfineket is!Az Athos-hajókirándulást nem szabad kihagyni!Visszafelé igazi kis buli volt,Anna és Kosta vezényletével,akik végigtáncolták az egy órát.A hajón ráadásul magyarul is elmondanak minden információt.
Ami még probléma volt, hogy a kihelyezett idegenvezető két nappal az érkezésünk előtt lábát törte,ezért ott maradtunk vezető nélkül.Angoltudás jól jött,mert az utazási irodában azért megtudtuk,mit érdemes megnézni.Mi egyénileg voltunk,szabadon járhattunk,de aki busszal volt...őket sajnálom,mert sokmindenről maradtak le.Mi elmentünk a már említett barlangba,körbeutaztuk a félszigetet,és bevetettük magunkat Szalonikibe is.Ha egyedül mentek,akkor a kocsit érdemes egy őrzött parkolóban hagyni,nem annyira drága,mint ha elszállítják az autót.Mi nem tudtunk eligazodni a parkolást szabályozó táblákon,és jegyárust sem láttunk nyitva.A Fehér Toronyhoz vezető úton van egy autóőrző.
Amúgy általában mindenhol tudnak angolul Marmarasban,még az egyik szupermarket vezetője,egy hatalmas,idős hölgy is értette,mit akarok.
A parti sétányon sorakoznak a tavernák, mi is végigettük a kínálatot.Nagyon finom volt a suvlaki(nyárson sült),a saláták,és persze a tizenkét kilós,mézízű görögdinnye is.
A városban elég félelmetes kocsival közlekedni, mert iszonyat meredek utcák vannak.
Összességében nagyon jó hely,gyönyörű a sétány;diszkóval nem találkoztam,de igazából nem is kerestem.Azt tudom,hogy némelyik tavernában volt esti élőzene,olyan igazi,görög szirtaki.
Az árak majdnem mint itthon,a kenyér és a tej kicsit drágább,de nem érdemes felpakolni!
Jó nyaralást!