pizza 3
2003.06.20
|
|
0 0
1
|
Én is beszállok, mint amatőr.Kb 15 éve termelek a kertünkben két-három fajtát évente, de csak a Család és jómagam örömére.Biztosan sokat fogok tanulni ezen a topicon.Mindjárt az elején kérdezem is, hogy röviden mi eza fitoftóra, és mivel permetezel ellene.Nekem egy párszor előfordult egy olyan betegség a paradicsomokon, hogy még zölden barna foltok jelentek meg a terméseken.Ezek a foltok egyre negyobbak lettek,megfeketedtek,majd megrohadt az egész. Gombabetegségre gondoltam, de semmi nem használt, az egész vetés tönkre ment idővel.Azóta ez ellen úgy védekezem, hogy minden évben máshová ültetem a paradicsomot, és ősszel tövestő szedem ki, lehetőleg mindenféle gyökérmaradvány nélkül.Egyszer olvastam valahol, hogy van a paradicsomnak olyan fertőző betegsége, ami sajnos át tud telelni a földben maradó növényrészeken, így ha tavasszal újból paradicsom kerül oda, akkor annak annyi.A hét végén egyébként amúgy is permetezni akarok paradicsomvész ellen.Most még szépek, úgy-hogy csak megelőzésképpen. |
Előzmény: Frint (-)
|
|