Kedves Obo wan! (úgy is, mint Yoda legjobb tanítv-nya, akinél az Erő)
Magában véve az a tény, hogy hányan állnak egy oldalon - ami szerinted 2,5-3 milliárd, bár én ezt kétlem -, soha nem volt bizonyíték arra, hogy az a bizonyos oldal a helyes vagy jó. Ennek bizonyítására nagyon sok példát lehetne felhozni a világtörténelemből. Mindemellett én az "oldalt" szélesebb értelemben értettem, általában a NATO és az általa, illetve Amerika által vallott célok oldalának.
Hogy ki milyen bűnöket követett el, azt nem tudom, szerintem egyikünk sem tudja. Van, aki elhiszi, amit a nyugati propaganda állít, van, aki nem és van, aki kételkedik benne. Mindenesetre egy az egyben készpénznek venni SZVSZ nagyfokú hiszékenységre, esetleg eleve elkötelezettségre vall. Ehhez már túl sokszor bizonyosodott be utólag, hogy valami hazugság volt, amikor persze már mindegy. A lényeg, hogy az adott "hír" elérte a szükséges hatást. Erre is sok példát lehetne felhozni. Félreértés ne essék, én nem állítom, hogy a szerbek semmiféle atrocitást, disznóságot vagy kegyetlenséget nem követtek el. Egyszerűen csak nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy az albánok miket követtek el.
Egyet tudok, ami tény: a NATO a nemzetközi jogot semmibe véve, saját céljai elérése érdekében, hadüzenet nélküli háborút folytat egy szuverén ország ellen. Velünk együtt, akik 54 év után ismét háborúban állunk. És _ez_ nekem tényleg nem tetszik.
mekkÜdv