pauler Creative Commons License 2003.06.19 0 0 184
szia Hitet Lenke!

Az én Istenem az Isten. Nem emberek, állatok, tárgyak, stb.
Ő hozzá mérve vizsgálom a világot, és magamat.
Az, hogy ezt megtehetem, kegyelmének köszönhető.

Amikor Jézushoz elvittek egy asszonyt, aki megcsalta a férjét, és tetten érték őt, kérdezték, hogy mit tegyenek vele, mert a törvény szerint, az ilyenek halálra kövezést érdemelnek.
Jézus nem válaszolt, hanem a homokba írt.

számomra ez annyira jól példázza azt, hogy milyen az ember értékítélete, amikor a másikban kell megítélni a bűnt, és milyen amikor magamra nézve.

A törvények kőtáblára vésettek, de a farizeusok, és a tömeg, úgy bánt vele, mint ha homokra lenne írva, amit adott esetben könnyen letöröltek, adott esetben meg vastagon felírtak.
Én abban a törvényekben hiszek, ami mindenkire vonatkozik, aki ebbe a világba születik.
Akár fizikai, akár lelki.

A bűneink büntetését sokszor nem mi hordozzuk el.
Gondolj arra, amikor részegen egy ember elüt egy kisgyereket, és megállás nélkül tovább hajt.
Miért a kisgyerek hallt meg, amikor a vezető vétkezett?
Megkapja a büntetését a vezető?

A házasság nem a polgármesteri hivatalba köttetik, de ebbe nem megyek bele. Nem a megoldás a kezdete a házasságnak.

Ép igy a megváltás sem a kezdete az ember történetének.

Köszönöm a példát. Válasz:

Miután éltem már veled, mielőtt jelezted nekem, hogy kérjem meg a kezed, én azt mondtam nem akarom.
Ez azonban azt is jelentette, hogy nem csak nem házasodtunk össze, hanem szakítottunk is. Az én utam eltávolodott tőled.
Ellenkező irányban éltem az életem, mint te.

Amikor éreztem azt, hogy az idő múlásával azok az örömök, amik akkor voltak az életemben amikor veled éltem elmúlnak, és helyettük magány, keserűség, fájdalom költözik az életembe, meggondoltam magam.

Elkezdtelek keresni, és úgy gondoltam ,hogy ha nem is, mint férjedet, de mint egy embert, aki csak a közeledbe lehet visszafogadsz.
Legnagyobb meglepetésemre amikor hozzád értem, te szó nélkül megcsókoltál, és minden javadat nekem adtál, és kérdések nélkül hozzám jöttél feleségűl.
Pedig neked nem keveset kellett fizetned azért, mert akkor nemet mondtam.

Kicsit hosszúra sikerült, bocs.

Péter

Előzmény: Hitet Lenke (180)