Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.06.19 0 0 117
"Előírt minőségben.. Ebben az a vicc, hogy ha a dolgok így haladnak szegény teheneknek nemsokára csíramentes tejet kell majd adniuk - ami nem fog menni. Ez az egész előírt minőség nem más, mint a tejipar zsarolása a termelők felé. "

kurvára nem mindegy, hogy egy tej milyen minőségű, mekkora a szomatikus sejtszáma, zsír%-a, stb...

Nagyon romantikus dolog a "termelő maga fejte" duma, csak látszólag nem jártál még ilyen kéttehenes termelőnél... még az sem biztos, hogy letörli-e a tőgyet fejés előtt, nem mindegy, hogy mivel eteti a jószágot és nem mindegy, hogy az állatorvos hányszor látta a marhát. Egy ilyen friss tej áruda nagyon jó dolog, de ha 20 kisebb termelőtől vásárolja fel a tejet, akkor a minőség nagyon tud ingadozni. Pláne, ha szállításhoz, hűtéshez össze is öntik.
Te int fogyasztó egy csomó mindenben nem tűröd el, hogy ingadozzon a minőség, de pont az élelmiszer esetében elnézed. Ez fura.

Mindezt úgy írom, hogy én a frissen fejt, tőgymeleg tejet szeretem, gyerekkoromban gyakran ittam, az UHT tejet nem szeretem a kozmás íze miatt és a környezetszennyező tetrapakk miatt. Igazi tejet csak kimérve lehet kapni szerintem és rendzseresen tartok tejnapot magamnak, amikor elmegy 2-3 liter is. Ez a bolt tetszik nekem, szeretem, hogy van ilyen és nem csak a dobozos rémség. Az már kevésbé tetszik, hogy nemzeti maszlaggal van leöntve és új dolognak kitalálva egy olyan valami ami évtizedek óta működik :))

Előzmény: dez1 (97)