Közel három hét után újra itthon...
Tisztára Bulgáriában érzem magam, olyan kátyusak az utak. Városunk is szedhetne "kátyuhasználati díjat", mint ahogy azt a bulgárok teszik a határon. 5 Euró dél felé, igen méltányos összeg. Bár észak felé már csak 2 Eurót fizettem. Vajon mennyi ütötte ebből a vámszedő zsebét?
Ja, és oda-vissza 2-2 Euro "pocsolyahasználati" díj is volt, bár hazafelé már át sem kellett mennem a tócsán, csak fizetni kellett. Úgy látszik visszafelé már elég sterilnek találták a kocsimat. :))
Ezen túl, a parkolási díj mintájára, iparszerűen bírságolhatna is a város! Mindegy miért, csak dőljön a pénz. Ezt teszik a szerbek és a bulgárok is a közutakon! Bár én nem hagytam magam, belőlem egy huncut fillért ki nem szedtek, de hálából mindig a rendőr képébe röhögtem, amikor elautóztam mellete 30 km/h-val.
Haladjunk gyorsabban a korral (a Balkán felé)!
Szóval, nagy üzlet a turizmus! Még azoknak is, akik semmi turistacsalogatót nem tudnak produkálni (ld. Yugoslavia, Bulgária, Szolnok).
Az azért elgondolkodtató, hogy a görögöknek ilyen aljas módszerekhez nem kell folyamodniuk, sőt még parkolási díjat sem szednek, mégis nagyon sokan és jól megélnek a turizmusból...
Kedves szolnoki városatyák!
(További) sarcra fel! Van még lehetőség, a nemzetközi példák is ezt bizonyítják! Előre az utolsó turista kiüzéséig a városunkból országunkból és a "haza fényre derül"! :))