rugo-
2003.06.18
|
|
0 0
345
|
Ajjjajj! Micsoda parázs jogértelmezési vita van itt kérem kibontakozóban.
1. határozat (még) nincs! (mondtam én valahol hogy van?. ha igen bocs!)
2. a földhivatal küldött egy levelet amiben a hiány pótlására hiv fel (most pontosan nem tudom idézni, de a lényege hogy mivel a haszonélvező nem szerepel a szerződésen igy pótoljuk a hiányosságot. Semmi konkrétumot nem mondtak arra vonatkozóan hogy nyilatkozat kell vagy szerződés kiegészítés. Miután elkezdtem "nyomozni" hogy akkor most mit csináljak, akkor javasolta az önkormányzat jogtanácsosa hogy csináltassak "szerződés kiegészítést" egy ügyvéddel - mint magán okirat- amin aztán már szerepel a haszonélvező is és az ő aláírása is és ezt csatoljuk az eredeti szerződéshez.
A levélben határidőt is szabtak, szószerint azt írták hogy xx dátumig "nyilvántartásba helyezik" a dolgot...
Ezt a határidőt már kétszer hosszabítattam különböző (kitalált) indokokkal. (azt mégsem mondhattam nekik hogy "a kedves öreg hölg tojik aláírni" :)
Egyébként kezdem a jogi nyelvezeteteket nem érteni :( (persze ez az én bajom)
Azt mondjátok meg egyértelmüen: ha lejár a határidő és kapok egy elutasitó határozatot a földhivatltól, akkor
1. az mit jelent?
2. a késöbbiekben (példul ha mégis megegyezek a hsazonélvezővel) akkor simán lehet újra kérni a bejegyzést?
3. mi van az illetékkel? (ha most x Ft lenne az illeték, de majd csak 20 év múlva tudom bejegyezteni akkor x+y Ft lesz?
kösz
|
Előzmény: akikeres (343)
|
|