A lakáscélú támogatásokról szóló 12/2001 (I.31.) Kormány rendelet 13.§. (2) bekezdése alapján a kiegészítő kamattámogatás irányadó kamata 2003. júniusára vonatkozóan:
-- változó, illetőleg a legfeljebb egy évig fix kamatozású kölcsön esetén a közzétételt megelőző három naptári hónapban tartott 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegy aukcióin kialkult átlaghozamok elfogadott mennyiségekkel súlyozott átlaga 6,45 százalék,
-- az egy évnél hosszabb időszakra fix kamatozású kölcsön esetén ugyanezen időszakra vonatkozó 5 éves futamidejű államkötvények aukcióin kialkult átlaghozamok elfogadott mennyiségekkel súlyozott átlaga 6,36 százalék.
(www.akk.hu)
Talán a (3) bekezdés is fontos:
"(3) A kiegészítő kamattámogatás a (2) bekezdésben [lásd (799)] meghatározott állampapírhozam 2 százalékponttal csökkentett mértéke, amely a támogatott kölcsön adósának törlesztési terheit csökkenti. Amennyiben a hitel forrása a 12. §-ban meghatározott támogatott forrás, akkor a kiegészítő kamattámogatás a (2) bekezdésben meghatározott állampapírhozam 3,5 százalékponttal csökkentett mértéke. A támogatott kölcsön adósának törlesztési terheit csökkentő ezen kamattámogatás havi összege legfeljebb az ügyleti év kezdetekor fennálló, még esedékessé nem vált tőketartozás után számított összeg 1/12-ed része."
Ha jól értem, akkor
6,45+4 a kamat, ebből fizet az állam 6,45-2: azaz marad 6%. Sajnos a 12. § nincs előttem, ezért a 3,5 nem tudom mire vonatkozik, de ebben az esetben ez 7,5%.
Megpróbálom a módosítást összevágni (vagy megkeresni) az eredeti rendelettel és közzé tenni.