Sziasztok!
Örülök, hogy nem csak magamnak írogatok...
O.k., laci_x kérése meghallgatva, az árakról külön fejezetet nyitok majd :-)
Csá, a tenger nagyon kellemes volt, nem tudom, hány fok lehetett, a http://www.cooleferien.com/en/europa/griechenland/chalkidiki/ weboldal szerint ilyenkor 22 fokos a víz. Az oldal táblázatának sorai:
- Nappali hőmérséklet
- Napos órák száma
- Vízhőmérséklet
- Esős napok száma
Amíg mi kint voltunk, egy csepp eső nem esett, felhőket sem nagyon láttunk. Estére általában lehűlt az idő (könnyű pulóver elkelt), de az utolsó két napon olyan hőség volt, hogy este is fülledt maradt az idő. Az itthoni melegfrontot pont sikerült kint átvészelnünk (tegnap pedig meghoztuk a hűvösebb időt). Egy kis szél mindig lengedezett, ezért a délutáni sziesztát általában az árnyékos erkélyen töltöttük (a szoba is felmelegedett és nem igazán lehetett huzatot csinálni).
Igen, voltunk a Narancsparton is, erről is írok majd részletesebben.
Od, mit írjak pontosan a tengerről? :-) Általában kisebb hullámok vannak, az egyik nap viszont feltámadt a szél és akkora hullámok voltak, hogy egy idő múlva szinte menekültünk kifelé. A hullámok mellékhatásaként egészen sok medúza sodródott a part közelébe, engem meg is csíptek. Nem vészes, először viszket, mint a szúnyogcsípés és bepirosodik, aztán fáj egy kicsit (mintha leforráztad volna), de kb. 20 perc alatt nyomtalanul elmúlt. Viszont nem rajongtam a medúzák közötti úszásért... Kb. 10-15 cm az átmérőjük, sok el is pusztult a hullámverésben.
A homok változó finomságú, a sziklás résznél lehet többféle állatot megfigyelni.
Egyik estefelé egy hidroplánt is láttunk, a part mentén repült, egészen alacsonyan. Motorcsónakok, halászbárkák, kirándulóhajók előfordulnak, sőt jetski-ket is láttunk, de ahogy a Sithon Travelnél mondták, azok illegálisak és kitiltják őket. Az új részen van az AquaFun vizisportcentrum (http://www.aquafun-watersports.de), szörföt, kajakot lehet bérelni, szörf- és vitorlásoktatás is van, vizisielni is lehet, stb.
A Michalis apartmanház az út túloldalán van, ahogy a térképen látom... Esetleg jó onnan a kilátás?
Az Apollonnal tényleg nem volt semmi bajunk, egy apróságtól eltekintve - az sem az ő hibájuk volt -, ugyanis odafelé nem ott ültünk, ahová helyet foglaltam a buszra. Ennek az volt az oka, hogy más utazási iroda utasait is vittük (ha jól tudom, Bella Tours), és így más busszal mentünk, mint a tervezett. Az új helyünkön pedig alig volt tárolóhely, a széket nem lehetett oldalratolni, szóval elég kényelmetlenre sikerült az odaút (ráadásul az előttünk ülő hölgyemény is fájdalmasan rosszindulatú volt). Kíváncsi leszek Imhoteph bellatours-os élményeire is, ahogy látom, neki is meggyűlt velük a baja :-(