valoban! ezert mondtam, hogy kulcsszo az "ellenszolgaltatas nelkul" ha szamla van benne akkor fizettel erte az pedig ellenszolgaltatas
Tamas: ha online boltbol rendelsz akkor tuttko lesz benne szamla akkor pedig tuttko (99%) vamoljak...
a ceges behozatal azert is erdekes, mert akkor a vam nem bizti hogy 8% merthogy akkor a szarmazasi orszag (gyartasi orszag) es a termek besorolasa is sokat szamit azaz pl szamitastachnika 0% vam ala esik tehat cegkent csak a vamot kell megfizetni...
az airmail parcel post jol hangzo dolog, ugyebar olcsobb mint a ems (global express mail) es nem sokkal hosszabb a szallitas (3-5 nap helyett 4-10 nap) azomban az ems en kevesebbet ulnek rajta a vamosok az ems-en eddig nekem max 1 hetet ultek
a parcel poston mar ultek 2.5 hetet is
tehat amig az ems 2 heten balul szinte tutti hogy megerkezik, addig a airmail parcel post lehet akar 30 nap is
az ems masik nagy elonye, hogy az amsben van alap biztositas is asszem 100 dolcsiig tehat nem kell kulon fizetni erte a nagyobb osszegeknel meg asszem alacsonyabb a biztositasi dij mint a parcel postnal
tovabba az EMS-t a magyar postan kulon kezelik tehat az ems -es tracking numberre ra lehet kerestetni a magyar postan is igaz nem szamitogeppel hanem telefonon keresztul
nekem lett volna 1 nagyobb es ertekesebb csomagom ami vegulis mas okok miatt nem hozattam be (a csomag ~4000USD 120KG es 0.4m3 lett volna) ezt cegesen akartam beszallitani utana neztem sok helyen UPS FEDEX horribilis osszegeket mondott ra
(~600USD) a USPS el 3 kulon csomagban johetett volna el ami 3*200USD lett volna
ezek utan ratalaltam az emery worldwide-ra ok elmentek volna amcsiban new yorktol 100milest a csomagert atveszik kivamoljak amerikaban leszallitjak mo-n a vamba es intezik a vamolasat adminisztracio stb te neked oda kell menned hozzajuk, kifizetni nekik a vamot afat es megkapod toluk a csomagot ez az en esetemben kb 230 USD lett volna es 10 nap alatt a vam utan mar atveheto lett volna a csomag!!!!
ez volt az o arajanlatuk (kivonatosan! de erdemes egyedi arajanlatot kerni!)
Árufelvétel 0.39usd/kg
Árukezelés 27.50usd/küldemény
Export dokumentáció 10.00usd/küldemény
Légifuvar 1.10usd/kg de minimum 120usd (mely tartalmazza a felárakat, ill. tranzitideje 6-7nap)
Amennyiben a küldemény térfogati súlya meghaladja a mértet, abban az esetben az lesz a dijszámitás alapja! (asszem 1m3 800kg a fordulo azaz felszorozve a csomag terfogatat 1 m3 re konnyebb mint 800kg akkor a terfogat alapjan szamlaznak nem a suly alapjan)
A fenti dijakat Áfa nem terheli!
Magyarországi dijak,
Import bonyolitás 4850huf
Árukezelés 5750huf
Vámkezelés 4950huf
nlq
a masik megoldas szallitasban:
ezt egy angol ember (!) javasolta nekem es nem tartom rossz otletnek (ugyebar eun belul nincs vamolas) amcsibol nem feltetlen muxik illetve mukodhat de ki kell fizetni az mwst-t amit a hataron visszakaphatsz):
I will have an better idea. If I send the package to the Airport postoffice Vienna Schwechat, you can pick up it by yourself. It would rested until you pick it up. You need only your name and an document for the legitimation.