JFEry Creative Commons License 2003.06.12 0 0 128
Mostanában alakul ki bennem az, hogy miért köhögök.
Összetett a dolog, ezért a nagyesküt most sem tenné le rá, de tudni kell, hogy a kivizsgálás sorozat után kaptam egy elfogadható, bár számomra nem teljesen kielégítő választ.
A válasz nagyjából az volt, hogy a többszöri, egymás utáni megfázásaim maradványa ez a dolog. Ezt kb 1hónapja mondták, és zárójelentést is kaptam róla.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta, főleg, hogy ezek a baromi melegek bejöttek, sokkal jobban vagyok.
Az eredeti tünetegyütes úgy nézett ki, hogy a torkomon, illetve az alacsonyabban lévő légjáratokban, egy ingert éreztem, ami produktív köhögést iniciált. Ez néhány percig, tízpercig tartó rohamszerű köhögéssel jelent meg. Szóval majd megfulladtam. Aztán néha órákig semmi.
A megfázások, és mandulagyulladások, maguk is adtak ilyen tünetet, mint rendesen. Feltételezem, hogy ezek váladéka, főleg az éjjeli órákban a testhelyzet és a csökkent aktivitás miatt lejutott a légjárataimba, és ott részint maga, részint felülfertőzés miatt további produtumot képzett. Feltűnt, hogy ha jóllakott voltam, akkor gyakrabban jelentkezett a köhögés, mint kevéssé telt állapotban. Ebből az orvosok a reflux jelenségre is gondoltak, de a röntgen ezt nem erősítette meg! Éhgyomorra nem is! Itthon is csináltam pár kísérletet. Málnaszörppel degeszre ittam magam, utána kimostam, öblögettem a számat, garatomat. Köhögést eröltettem, és a váladékot megfigyeltem, hogy nem volt pios. Rá kb fél órára jött a köhögés. És persze piros, rózsaszín volt. Valahogy mégiscsak reflux lehet.
A másik. Megfigyeltem, hogy pl. a kedvelt gyümölcsleveim fogyasztása után is erősebben, gyakrabban jelentkezik a dolog. Két hét alatt bekerítettem a főbűnöst, a Kubu lötyit. Gondolom, a sok köhögéstől, már a reflexeim is beáltak a dologra, mert a legkissebb torokkaparás, valami hideg elfogyasztása után, vagy egy kis huzatban ücsörgés után, szinte azonnal rámjön a köhögés.
Hát kb ennyi.
A régebbi melléktünetek, ( mellkasi és hát fájdalom, folyadék érzet a mellkasban, enyhe légszomj) mióta gyengébben köhögök, lassan eltünedeztek. A lötyiérzet az még elő- előjön, de az is csökken. Gondolom, remélem, ha kitart a jóidő őszre teljesen tünetmentes leszek.
A kapott inhalátor, illetve immunerősítő szerek tartósan semmit sem értek. Ami tutira bejött az az erősebb időszakban a Neocitrán , illetve a C vitamin készítmények voltak, de gyanítom, ezeknek is a valós hatásukon felül a placebó volt az egyik ütőképes hatásuk. Olyan nincs, hogy beveszek valamit, megborzongok, és 1-2 perc múlva máris jobban leszek. Ez valami pszihohatás.

Az orvosoknál a zárójelentés után már nem jártam. Minek, aranyosak voltak, de már furán néztek rám. ennek az is oka lehetett, hohy kitartó várakozással lehet bejutni báemly rendelőbe, ami is olvasással, nyugalomban töltöttem, Ez mindig kiváltott egy 1-3órányi tünetmetességet. Persze szegény doki a telfonban beszélt egy fuldokló félholttal, és meglát egy dagdt és jókedvű palit, aki mindenen vigyorg, és eggyetsem köhint, akkor inkább apszihiátriára küldene, mint megvizsgálna. Ezzel együtt összeségében pozitív benyomásom van, és talán tényleg rendbejövök. ( A tüdőtükrözésben az előkészítés csak a szar. Aki tud már abba haljon bele, mert utána nem szar, hanem iszonyat jön...éhgyomora):-)

Bocs, de ha már belekezdtem, gondoltam leírok mindent.

Előzmény: afintha (123)