moldvang
2003.06.11
|
|
0 0
14
|
Szerintem ez olyan, hogy minden népnél vannak rendes emberek, és olyanok akiket kár volt megismerni.
Nekem volt zsidó főnökasszonyom az egyik munkahelyemen és mindenki nagyon szerette. Mikor oda kerültem előtte szólt, hogy ő zsidó ezt előre mondja, mert volt akinek nem tetszet, mondtam no problem én dolgozni akarok nem az ő hovatartozása érdekel. Nem hangoztatta, hogy ő a főnök, amikor hajtás volt ő is úgyan úgy dolgozott mint mindenki más. Emberileg is No.1. Magyarán ilyen főnököt kívánok mindenkinek.
Viszont tavaly esett meg a következő story és ez negatív és kegyetlenül ledöbbentem evvel a beszólással még soha nem találkoztam: üzlet állunk sorba a zöldségesnél, mikor egy fickó akit eddig nem láttam se az üzletben se a sorba legelőre beáll és belevágva az árut kérő szavába felsorolta, hogy miből mit kér. Szóltak neki hol a sor vége a következő volt a válasz:
én zsidó vagyok nekem jogaim vannak. Akkor azt hittem rosszul hallok, de szerintem a többiek is. Nem volt semmi dühös reakció senkitől egy idős hölgy beszólt neki a sor végére álljon akár vannak jogai akár nem. A zöldséges nem szolgálta ki, hanem a sorba lévőket. Erre megfogott egy pár gyümölcsöt és a földre dobta, hogy innen zabáljatok. Ekkor a zöldséges kiment a pult mögül és kivezette az üzletből a pláne csak az volt, hogy előtte megmutatta az üzletben lévő kamerát. |
Előzmény: ballib_a (-)
|
|