Volt egy objetktív, amire licitáltam. A licit végén, teljesen biztos voltam abban, hogy enyém az obi. De nem. Érdekes módon a nyerő licitet, már az első nap leadták. Na ilyennel még nem találkoztam. Már akkor gondoltam, hogy ez az eladó még jelentkezni fog nálam, hogy a vevőnek mégsem kellett a cucc! Jelentkezett is. Az én licitem 40 euróval haladta meg a következőt. És a pasi azzal jött, hogy ha kifizetem a maximum licitet, akkor odaadja. Mondtam, hogy én csak az előttem lévő licit plusz egy eurót vagyok hajlandó fizetni, mert így korrekt. Persze nem hatotta meg. Egyébként a legmagasabb licitet egy olyan ember tette, akinek még nem volt értékelése.
Egy szó mint száz, az eladó szerintem arra játszott, hogy megpróbáljon minél több pénzt kiszedni a licitből, és a saját termékére licitált csak más néven, így megtudta, hogy mekkora a maximum, amennyit hajlandóak adni a cuccért. Kicsit talán kevésbé etikus így a dolog.
érdekes tapasztalat. Sajnos egyébként az utánam következő licitáló megfizeti neki azt a pénzt, amit én nem lennék hajlandó, mert a licit tényleg olyan, hogy ha az ember nem nyeri meg, akkor egy kicsit még biztosan hajlandó lett volna adni érte, hogy az övé legyen.
Persze engem zavar a dolog, de majd megvárom a következő ilyen objektívet.