.menyus.!
Én kb. 2 hónapja vettem meg a TRV355 kisöccsét egy TRV345-öst. Ez tudtommal annyiban különbözik a 355-től, hogy nincs rajta MemoryStick és az ehhez kapcsolódó funkciók.
Összességében meg vagyok elégedve a 345-össel, az én elvárásaimnak megfelel.
Röviden leírok néhány pozitívumot és negatívumot, melyek számomra fontosak.
Előnyök:
- probléma nélkül le tudom játszani a meglévő Hi8-as felvételeket
- van rajta analóg és digitális ki/bemenet (pl. digitalizálhatok vele VHS kazettát vagy TV adást)
- olcsóbb Hi8-as kazetta is használható hozzá, igaz a műsoridő 2/3-a a kazettán feltűntetettnek.
- fontos volt a nagy optikai zoom (20x), mert szeretek(nék) vadon élő állatokat is filmezni
- van manuális fókusz és megvilágítás
- tetszik a Sony InfoLithium megoldása, mely percre kiírja, hogy még mennyi energia van az akksiban. Órával nem mértem utána, de szerintem elég pontos.
- kb. 10-12x-es nagyításig jó a kamera digit. képstabilizátora, efölött már erősen ajánlott az állvány.
Hátrányok:
- viszonylag nagy az optika kromatikus aberrációja
- nincs manuális fehéregyensúly, csak felvételi szituációkat lehet választani (portré, naplemente, stb.)
- valami miatt nagyon érzékeny a párásodásra. Már kétszer voltam olyan helyzetben, hogy emiatt nem indult el, pedig egyik esetben sem volt szélsőséges a helyzet. Első esetben reggel a kissé hűvösebb szobából vittem ki a konyhába, másodszor pedig 2 hete mikor jó meleg volt és eléggé izzadt a tenyerem.
Tényleg, nem tudja valaki, hol lehet a kamera pára érzékelője?
Végül még be kell valljam, hogy én sem vagyok egy vérprofi, ez az első saját kamerám, úgyhogy nagyon összehasonlítani nem tudom másokkal.
Remélem tudtam valamennyire segíteni a döntésben!
Jani_bátyó