A kaja akkoriban nagyon király volt. Bent az étteremben sokféle hideg és meleg étel, valamint a teraszon szép sorba volt rakva 8-10 szakács, és mindegyig ott helyben más-más kaját készített a szemed előtt. Úgy emlékszem, hogy ebben a szállodában híztam a legtöbbet
Tengerre néző szoba elég kevés lehet, mivel ez a hotel ha nemis a második sorban van, de például a Hotel Strand is betakar. Szerintem nem nagy tragédia, ha nem látod a szobából a tengert, mert oda úgyis csak aludni jár az ember.
A szálloda aljában vannak kis ajándék boltok. Azt tudnod kell, hogy a szállodák a várostól távolabb, a turista zónában vannak. Ez azt is jelenti, hogy ha kimész a szállodából sétálni, akkor csak szállodákat fogsz látni. De azért nem kell megijedni, mivel a taxi rendkívül ólcsó. Néhány dinárért elvisz Houmt-Souk-ba, ahol bazározhatsz kedvedre. Nekem ott szakadt el a szandálom, ezért eredeti jerbai szandim van még mindig.
Azt tudd, hogy Djerba nem látványosságokban gazdag hely. Houmt Souk-ban van egy erőd, van a bazár, van egy kis múzeum, valamint piac. A szigeten találsz fazekasokat, olivaolaj ütőt, mecsetet nagyon sokat (az egyik töviről hegyire megnézhető), valamint egy zsinagógát, amelyiket az al-kaida 2 évvel ezelőtt felrobbantott. Azóta kevesebb a német turista, mert ha jól emlékszem 16 meghalt.
Hopsz! Azért nem szeretném elvenni a kedved.