zsuzsa
2003.06.09
|
|
0 0
topiknyitó
|
Sikerült háziállatainkat 1 sérült szárnyu fiatal galambbal ( azt hiszem gerlének hivják az ilyet világosszürke és párban mászkál ) meg egy fészekből kiesett verébfiókával gyarapitani.
galamb erkélyt kakálja össze, búzát kap, vitaminos vizet , napraforgóval nem boldogul. Mit adjak még neki ?
Szárnyán nem látszik semmi, ha megfogom ( nem szereti ) csapkod vele de valahogy nem müködik repülés közben. csak olyan 30 cm-re emeli fel.Azt hsizem a bal szárnya defektes. Szerintetek meggyógyul?
Tibi ( veréb technikai neve ) kartondobozban, papirpelenkán üldögél. Tolla alig, ssárga a csőre de viharos gyorsasággal eltünik butorok alatt ha lehetősége van meglépni. Intenziven szocializálódik, ujjunkon üldögél és nézelődik. naponta 3-4x etetem 5-ös fecsiből főtt kukoricadara-buzadara keverékkel( tettem bele a nagymadaraimnak való vitaminból is kicist ) ha nem kap dühös. Kell vajon neki állati fehérje is ? Mi a francot esznek a verebek???????
Van valakinek otthon verebe ? tettem be neki fürtöskölest de még nem jut eszébe megkostólni.
Bármilyen ötletet-tanácsot szivesen fogadok!!!! |
|