Számomra a Guns N' Roses legjobb albuma az Appetite for Destruction.
Amikor megismertem őket, 1988-ban, ez volt az az album, ami magát a rockzenét megszerettette velem
Utána nem sokkal később jött a Lies, ami szintén remek album volt, akár a régebbi , akár az újabb akusztikus felvételeket néztem.
Ekkor váltam rajongóvá, s gyűjtöttem mindent, ami a zenekarral kapcsolatos.
Mire a Use Your Illusion elkészült, a fele albumot, demo vagy egyéb verzióban ismertem, s igen vártam, hogy megjelenjen.
Nem véletlen lett óriási siker, a rocktörténelem egyik legfontosabb albuma , rengeteg olyan dallal, amit sosem lehet elfelejteni.
Azonban, volt egy negatívuma is : a zenekar körül hirtelen óriási hajcihő lett, a koncertjeik már nem a jó régi nyers rockzenéről, hanem hatalmas , monumentális show-ból állt , s az MTV egyik kedvenc bandájává váltak.
Az MTV hatására rengetegen ismerték meg, vagy szerették meg a bandát, de sokan közülük nem tudták, hogy a zenekarnak voltak régebbi lemezei is ,azt meg még többen nem, hogy pl a Don't Cry egy 85-ös szám, stb.
Aztán jött a Spagetthi, ahol a hangzásban visszatértek a gyökerekhez, a saját eredeti stílusukhoz.
Akik az Appetite-ot szerették, azoknak tetszett , akik viszont csak az MTV lassúkat, azoknak nem.
S mikor ezt írtam, nem személy szerint neked szántam, hogy te biztosan nem ismered a régebbi lemezeket, stb , de egyszerűen tény, hogy a sok divat - MTV - GUNS rajongó meglepődve fogadta a Spaghetti nyers punk/rock hangzásvilágát.
Itt ismét nem rád gondoltam, személy szerint
De ettől még ez az album egyáltalán nem rossz, hűen bemutatja, kiket hallgattak anno Axl-ék, sőt, ha ismered a Dead Boys dalait, még azt is, hogy kiket koppintottak itt-ott :-))
Én kíváncsi vagyok , hogy mikor lesz új album, ha lesz, a pár dal ,amit eddig hallottam , elég vegyes benyomást tett rám, de a Madagascar már most tetszik.
Egy biztos:
Izzy Stradlin hiányzik.
Bevehetnék zeneszerzőnek újra.. :)