aeon flux Creative Commons License 2003.06.08 0 0 301
aham, láttam. írtam is róla valamikor valahová... mindjárt megkeresem.

"uzumaki - örvény [JPN, 2ooo, higucsinszki]. szürreális világba csöppen az, aki kielégítően vastag gyomorfallal bírván uzumaki-nézésre válallkozik. alice örvényországban, akár ez is lehetne a film címe, a főszereplő miniszoknyás szüzike még emlékeztet is a mesehősre, elég erőteljes hát a kontraszt közte és az összes többi szereplő között, akiknél valami nagyon nincs rendjén, annyi szent. a japán wierdsville lakóit 45-ből visszamaradt légiós sziréna tudatja a munkanap végéről, de ami még furább, az a felettébb magas érdeklődés a spirálok, csigák, örvények és más hipnotikusan körkörös dolgok iránt. ahogy a csigaláz egyre jobban elfajul, a település lakói szép sorjában becsavarodnak - a szó szoros értelmében. kafka találkozik a cronenbergi rögeszmével, a film egészét átitató zöldes színek, valamint a nyálkás és folytonos nedvesség kellemetlen érzete nemakarom kirándulásra inivtált egy olyan világba, ami ott van a lábunk alatt, de nem szívesen ismerkednénk meg vele közelebbről. ebben a filmben ez a világ rendesen kitágul: digitális és hagyományos effektek révén ölt testet, számos jelenet egyenesen gyomorforgató, summa summarum, beteg film az uzumaki, aminek alapjául egy hasonlóan súlyos manga szolgált."

junji itóról én nem sokat tudok, animékhez, mangákhoz nem értek. most csalódtál?

Előzmény: Ichi the Killer (300)