Engels
1998.08.28
|
|
0 0
775
|
Ajjaj, bubu. Kezdjük el, megint. A legegyszerűbb, ha első lépésként szó szerint idemásolod a 40 pontból azt, ami az ígéret volt. Jó? Aztán megnézzük a törvényt. Aztán megnézzük, hogy Szájer mit nyilatkozott.
Addig is: én úgy emlékszem, hogy
1) megígérték az első tandíj eltörlését.
2) Mindenki azt hitte, úgy emlékezett, azt mondta, hogy a tandíj eltörlését, úgy általában ígérték meg, a fiúknak ezért jópár százalékot kaptak a választásokon.
3) Eltörölték a tandíjat, de
3.1) csak az állami intézményekben
3.2) csak az első tandíjat.
4) Választási ígéreteiknek a 3.1-es cselekedetük, a közhiedelemnek a 3.2-es mond ellent.
5) Szájer - a közhiedelemnek megfelelően (2), és a választási ígérettel ellentétesen (1) - azt mondta, hogy eltörölték a tandíjat. (lehet, hogy rosszul emlékszem Szájer nyilatkozatára, ezért kell utánanézni, ha nem ezt mondta, vissza az egész)
6) Nem törölték el a tandíjat. Szájer tehát nem mondot igazat.
7) De nem is ígérték, hogy eltörlik. Szájernek tehát nem kellett volna eltérnie a szent igazságtól csak azért, mer' az ollyan jól hangzik, hogy "eltöröltük a tandíjat"
8) Viszont az, úgy emlékszem, tény - na, ennek kéne még utánanézni -, hogy az ígéretben nem volt szó arról, hogy "csak az állami intézményekben" törlik el a tandíjat. És a törvényben (ennek is utána kell nézni) csak az állami intézményekről van szó, tehát az átverés esete forog fenn.
9) én viszont amott alant csak Szájer nyilatkozatára mondftam azt, hogy nem igaz. (6)
|
|