USAbarát Creative Commons License 2003.06.06 0 0 10
Hogy lehet az, hogy vannak, akik így gondolkoznak:

Szerintem Tranon miatt adrenalin termelésre késztetni a mellékveséinket, egyszerű pazarlás.
Írod: "Ez a felvonulás egy állomása a HVIM hosszú küzdelmének a Hazáért és Nemzetért."

Semmiféle egzakt bizonyítékot nem lehet mutatni, hogy a nemzetnek (sic!) jobb lenne ha nem lett volna Trianon.

Mert:
- senki nem tudja definiálni, hogy a XXI. században mit is jelent a XIX. századi nemzeti eszme (valszleg semmit, az embereket a VV és BB érdekli, Trianon meg nem. Váltsátok le az emberekt: a múlt században tettek erre néhány bájos kísérletet. Ismert eredménnyel.)Lássuk be anakronizmus az egész mozgalom. Inább nevetséges, mint tragikus. Fittyet hány időre, térre, és ami legfontosabb leszarja az embereket, eszméket tart fontosnak.

- senki nem tudja definiálni, hogy egy nem létező, illetve definiálhatatlan entitásnak (nemzet) volnának-e önálló, t.i. a többi nemzettől független érdekei. Mivel a dolgok összefüggnek, a mi érdekeink csak más érdekek sérelmére valósulhatnak meg. Háborút akartok? Köhög a bolha? Tüdő volna, kezicsókolom?

- senki nem tudja megértetni az emberekkel, hogy miért lenne nekik jobb egy lövészárokban meghalni a nemzetért, mint sörözni és a Roland Garost nézni. Az emberek jogosan feltételezik, hogy annál jobb lesz ez a világ, minél kevesebb idióta rohangál kétszázéves eszméket hirdetve. Annál jobb lesz ez a világ minél kisebb a valószínűsége, hogy néhány frusztrált seggfej meg akarja nekem, mondani, hogy nekem mi a jó. Hagy döntsem el én, gondolják.

Szerintem igazuk van. Trianon egy történelmi tény, tanítani kell és nem "megemlékezni róla".

Nemzet nincs: Európa van.
Emberiség sincs: emberiesség van.