Jó reggelt... :-))))
Adtam én is a kultúrának tegnap este... de lássuk csak sorjában:
Először is annak a vadkapitalista büfésnek azt üzenem, hogy #$@^%&*^@#%^$*&^*)!!!!!, amiért ilyen kikötéssel áll elő, hogy nem lehet semmi kaját bevinni. Hát könyörgök, az én szendvicsemtől menne csődbe?! Így aztán már Stray idején korogni kezdett a gyomrom, de Maidenék sikeresen elvonták a figyelmem... :-))))
Nade ne rohanjunk annyira. Mikor úgy 1/2 6 és 3/4 6 között megérkeztem, először nagyot néztem, hiszen arról nem volt szó, hogy a Kid Rock is fellép... :-)))) nade nem kezdek itt fikázni, már csak azért is, mert a Demonlord muzsikája tetszik nekem, és most még jobban is nyomták, mint amikor korábban találkoztam velük. A "nyári kiadás meg egy kicsit bizarr volt, dehát a belső a fontosabb ugye...
Aztán jött a Wisdom, róluk az jutott eszembe, amikor a Therion Ralf Scheepers-szel csinált feldolgozásokat, de persze a Maiden-es hatások is eltéveszthetetlenek voltak. Nem rossz, nem rossz, de a Demonlord jobb volt...
A Stray-jel az volt a legfőbb baj, hogy nem a Maiden elé való előzenekar. Nem csinálják rosszul ezt a kissé retro de kategorizálatlan zenét, a frontember szólózásai nekem Viktor Smolskit idézték egy kicsit, csak mondom, nemcsak a Maiden előzenekaraként, de a SR aznapi repertoárjából is teljesen kilógtak. Maidenre hangolódva én sem tudtam nagyon rájuk állni akkor...
És eljött az, amire a Pecsa kevés volt... :-)))) már a Stray alatt is igyekeztem előbbre kerülni, de aztán már a Beast közepe alatt belenyugodtam a sorsomba, és hátrébb mentem a lökdösődés szélére, már amennyire bírtam. Mint a Saván tavaly. Ez persze az élvezeti értékre nem volt hatással :-))), ütöttek az általam oly jól (The Trooper, The Clairvoyant, Hallowed Be Thy Name, Run To The Hills, 22 Acacia Avenue, és persze a Fear Of The Dark) és nem annyira jól (Revelations, Clansman, Brave New World) ismert klasszikusok. Az új szám meg szintén jellegzetesen Maiden, tehát nem érheti panasz a ház elejét továbbra sem. Látványban dettó, igaz ez volt az első Maiden koncert az életemben, hiszen a 2000-es koncert még nem ismertem túlzottan munkásságukat. Az tény és való, hogy minimum 3 órás show kéne ahhoz, hogy mindenkinek a kedvence lemenjen (és akkor biztos kimaradnak olyanok, amik szvsz nem lettek koncertklasszikusok (Wasting Love pl...)), de bízzunk Bruce szavaiban, hogy az új lemez jelenthet még egy turnét... :-)))) addig is meg marad nekünk egy Maidnem Maiden, most, hogy Dickinson mestert élőben hallottam énekelni, tapasztalhattam, hogy Bozsik Patrik sincs ettől messze. De persze Maiden akkor is csak egy van... :-)))) és az az egy nagyon ott volt előző este... :-)))))