Gasolin Creative Commons License 2003.06.04 0 0 211
Én német E-bay oldalakat szoktam nézegetni. Eddig kb.20-szor vásároltam. Általában 20-30Euro-ért szoktam vásárolni. Csak pozítiv tapasztalataim vannak. Ugy tapasztaltam, hogy nem kell foglalkozni azzal, hogy csak németországba szállítanak. Sokszor megkérdezem, hogy mibe kerülne a postaköltség magyarországra és pár orán belül jön a válasz. Van német ismerösön ugyhogy ha drága a szállítás akkor németbe, ha elfogadható akkor magyarországra jön. Pénzt egyszer utaltam (legelöször) azóta viszont soha. Mindik küldök egy E-mail-t, hogy pénzt csak postán küldök mert a banköltégek majdnem annyiba kerülnek mint az aukció. A levél ajánlottan megy, bizonyos érték felett (30 EURO) tértívevénnyel.
Egyszer akart megszívatni egy pasi (60EURO-t küldtem), hogy nem kapta meg a pénzt, s?t kaptam az E-bay-t?l egy e-mailt, hogy az eladó jelezte, hogy nem fizettem a árúért és vegyem fel vele a kapcsolatot. A furcsa az volt, hogy a tértivevény vissza jött, hogy átvette. Tértivevényt beszkenneltem, és elküldtem a német pasinak, hogy ott van az aláírása a tértivevényen, hogy átvette, és ne kábitson azzal, hogy nem kapta meg. Pár óra mulva jött egy e-mail, hogy a kabátjába maradt a levél és teljesen megfeledkezett róla mert aznap a postán több levelet vett fel (furcsa, hogy egy ajánlott levélre amit alá kell irni nem emlékszik). Próbálkozott de nem jött be. A többi elado mind korekt volt.
Volt, hogy pánikolt a srác, mert azt irta, az aukcioba, csak németországba szállít én meg magyar vagyok mi legyen, mert így én bukok az üzleten. Mire küldtem a választ, hogy a német cimre kérem a csomagot.
Elöfordult olyan is, az eladó egyböl ugy adta meg az utalandó összeget, hogy a magyarországra szállítási költség volt benne.
Volt olyan is, hogy mondtam küldjék a német címre a katalogust amit vettem, de tévedésb?l a srác magyarországra küldte a cuccot, de a postaköltség több volt mind a pénz amit küldtem. A srác mondta, hogy tévedett és nem kért plusz pénz.
Elöfordult, hogy a 15kg-os csomag magyarországra szállítása 50EURO lett volna, mig az aukció 18EURO volt. Borzasztó drága a postaköltés azért szívunk mert külföldiek vagyunk!!! EU vagy nem EU, remélem a posta el?bb utóbb észbe kap. A német posta dijszabása olyan, hogy a nem EU országokba kb. 60-70%-al drágábban szállít remélem csatlakozásunk után ez változni fog.
Lehet, hogy érdemes volna valakinek egy furgonnal ráálni arra, hogy havonta ezeket az összegyüjt dolgokat magyarországra szállítja, mindanyiunk számára gyüjt?fuvarral.