intarzia
2003.06.02
|
|
0 0
202
|
Üdv Mindenkinek!
Mi ebben az évben kezdtünk el ebajozni és kb.20-on vagyunk túl. Mi csak Németországban vásárolunk és ottani ismerősök nevére, címére kérjük a cuccokat. Amikor jár kinnt valaki, vagy jön valaki haza akkor jön a cucc is.
A fizetéseket minden esetben átutalással teljesítjük (ennek a költsége kb.1000-1500Ft/tétel) és persze a külföldi bankköltséget is mi vállaljuk (a későbbi gondok és plussz kiutalások elkerülése végett). Faxon leadhatom a megbízást így nem kell elmászkálnom a bankba. Ezenkívül devizaárfolyamon számolnak a HUF számlám terhére történt kiutaláskor is.
A legkisebb érték EUR 1 volt a legnagyobb EUR 600 és ezidáig még gond nem volt (kopp,kopp,kopp).
Néha követjük azt a példát, hogy liciten veszünk valamit és ha találunk még ugyanannak az eladónak más jó cuccát is akkor közvetlen kapcsolatfelvét és személyes alkudozás után megvásároljuk azt is (persze ezt csak lejárt nem licitált cuccoknál játszuk el, ezidáig 2* volt ilyen). Általában az általunk adott árba belemennek(nem az eredeti ár felét ajánljuk fel :-) )
Ami talán segítségünkre van, hogy egyből jelentkezünk közvetlenül az eladónál, kérjük a bankadatait és jelezzük, hogy a cím ellenére Németországba kérjük az árut.
Vásároltunk több elsőeladós embertől is és szerencsére velük sem volt gond (bár szerintem mindenki nullásan kezdte és senki nem szerette volna ha diszkriminálják miatta). Így ezzel én sem foglalkozom.
Az USA-ban még nem vásároltunk (de tervezzük) de abban az esetben is egy helyi címre (vagy esetleg Canadaba) történő küldést kérünk.
Ha valakinek esetleg van kérdése, tudok valamit segíteni az emilen jelezzen, mert viszonylag ritkán vagyok netközelben.
Üdv (és jó vásárlást)
LAci
|
|