Hát én tulajdonképpen csak egészen kicsiny pont voltam 1985-90 között, sőt 1980-81-ben sem tolongtam a sztrájkoló diákok közt, de azért eléggé felháborít, hogy [ha igaz amit terla írt, és miért ne lene az] ilyen áldokumentum filmet lehet készíteni, ami ennyire egyszerűen kezeli a történteket a demokratikus ellenzéken belül.
Persze lehet, hogy Kis Jánosnál, Demszkynél Solt Otinál voltak itt nagyobb forradalmár ellenzékiek is, pl. Torgyán Józsi, Csurka Pista vagy Smidt Pál akiket börtönről börtönre hurcolt a gaz komunista renccer.
Bezzeg a Magyar Bálinték állandóan Ámerikába utazgattak az állam pénzén, sőt olvastam valahol, hogy telefont is kaptak, amikor szinte lehetetlen volt telefonhoz jutni.
Szóval maradjunk abban, hogy Kornis autentikusabb ebben a kérdésben, meg abban is, hogy gondolkodjunk, miközben egy mai filmet nézünk a közelmult történelméről.
Ráadásul meg kell mondjam, igazából mindegy is, hogy igaza van-e a filmnek vagy nincs: Magyarország mai helyzete (demokrácia, EU tagság) mindenért kárpótól. Úgyhogy ki nem szarja le azt a dokfilmet ?
Más: a szolnoki csoport lebukásában talán része lehetett annak, aki rendőrségi besúgó volt, itt, Szolnokon.