Mezőbándi Creative Commons License 2003.05.30 0 0 83
>>Én meg azt mondtam: a szándék nem volt meg. A lehetőség igen, de a lehetőség szándék nélkül semmi más mint puszta hipotázis. <<

Hat, egy valora nem valtott szandekot mondjuk tenyleg eleg nehez utolag bizonyitani. Az NKA jegyzokonyvek kielemzesevel nyilvan kozelebb lehetne jutni a tisztazashoz, de nem tudom, hogy valaki foglalkozott-e mar ezzel. Egyelore csak arra a keves megjelent mure (pl. Tokes L. Rudolf) tudok tamaszkodni ami egyaltalan foglalkozik ilyen melysegben az akkori tortenesekkel. Na meg a sajat benyomasaimra. Nem tunt a nonkonformizmus "nonpluszultrajanak" - en is alliteralok egy kicsit -, amikor pl. egy Hiradoban nyilatkozo ember neve ala kiirtak, hogy MDF tag/ helyi parttitkar.

Es hat megint csak azt kell mondjam, hogy az mdf.hu-n kozolt tortenelem sem beszel kibekithetetlen ellentetekrol.

Ezek persze csak kozvetett bizonyitekok es utalasok, de tobb van beloluk mint a kerlelhetetlen partizanharcra utalo leirasokbol.

Szoval, az NKA es az EKA targyalasok elemzese sokat segitene (bar nem tudom, hogy az EKA anyagok hozzaferhetok-e mar).

Előzmény: pernahajder (79)