soldier22 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 5842
Zeph.
„miert kell mindenkit utalni a listan”
Ugyanazt csinálod, mint a többiek, csak zsigeri reakcióid vannak. Én nem utálok senkit, sokkal inkább ti utálkoztok velem szemben. A véleményemet tapasztalatokra alapozom, azt is leírtam, milyenekre. Én pontosan a szeretet hiányára hívtam fel a figyelmet, akinek van szeme, türelme, higgadtsága, olvassa vissza. Vadul kritizáltok, de ha titeket ér kritika, harag és utálkozás a reakciótok.

A lista így határozza meg önmagát:

“9, Nyugodtan kritizálhatod Ákos munkáját, ha valami nem tetszett, írhatsz róla. Nem kell mindenre tapsviharral válaszolni. A véleményed legyen mindig őszinte, de ne légy sértő vagy tapintatlan.”

Ez az, ami teljességgel felesleges. Aki feliratkozik, annak ez a lehetőség természetes. (Arról nem beszélve, hoghy sértő és tapintatlan hozzászólásokat is olvastam a listán, nem kevés alkalommal.) Ha pedig ez kerül kiemelésre a működés elveinek meghatározásakor, akkor érdemes (tisztességes?) lenne ezt is odabiggyeszteni:

“Nyugodtan dicsérheted Ákos munkáját, ha valami tetszett, írhatsz róla. Nem kell mindenre elmarasztalással válaszolni.”

De ez persze csak elmélet. A gyakorlat az, hogy ha elfogytak az érvek, akkor marad a “részemről a téma lezárva”-szlogen.

Előzmény: Zeph. (5838)