soldier22:
"Olyan rég voltam tag, hogy az alábbi üzenetet még megkaptam (sok évvel ezelőtti, a régi listások talán emlékeznek rá)."
Megnéztem az archívumban, és Ákos ezt a levelet 1999. október 28-án írta. (Ez volt az a bizonyos "Lakat hibázott" című levél.)
Ez már nagyon rég volt, több mint 3 és fél éve, és amint írod, te is valamikor akkortájt jöttél el. Ellenben a listát minősítő hozzászólásodban igencsak jelenidőben beszéltél, és azt hiszem, ebben rejlik a tévedésed lényege.
Ma már más a lista.
És igen, Ákostól olyan értelemben független, hogy másról is szó van, sőt, a levelek többsége főleg nem Ákossal kapcsolatos. De ez azért van így, mert moderálatlan lett a lista, egy időben Lakat volt a moderátor, aztán már senki. De Ákos döntött így. Vagyunk egypáran, akik főleg Ákosos hozzászólásokat írnak a listára, de azáltal, hogy megismertük egymást, azáltal, hogy egy kisebb csoport jött össze, kialakultak a személyes kapcsolatok is. (Ahogyan itt is szoktunk egymásnak üzenni dolgokat.)
Ákossal megszakadt a lista kapcsolata, valami miatt mégis fontosnak tartja, hogy legyen lista, különben már rég megszűntette volna. És nem hinném, hogy azért tartaná a listát, hogy felmutathassa ezt is, mint eredményt. Ennyire nem kicsinyes.
De egy kapcsolathoz (szerintem) két fél kell. Lehet, hogy a listáról bizonyos személyek (nem írom azt, hogy a tagság, mert ugye mindannyian tudjuk, hogy itt nem általában a listatagokról van szó) hibáztak, de szerintem a másik oldal reagálása is szélsőséges volt.
Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy manapság elmaradtak Ákos levelei, talán a Hűség idején írta az utolsót, legalábbis amiről én is tudok. Azelőtt is viszonylag ritkán írt, de ezek sokat jelentettek a rajongóknak, egyfajta személyes kapcsolatot.