Hát jó (hosszú, méla sóhaj, kva meleg van még itt az irodában is), részletezzünk:
>>ad 1. Lehet, hogy így van, de ha így van, akkor ez 2002 őszén is igaz kellett, hogy legyen és akkor nem nyert. Tehát nem túl logikus ez a következtetés! <<
2002 őszét kár a mostani választásokkal összehasonlítani, teljesen más körülmények vannak: akkor pártokra szavaztak [pl. szalayt is lehúzta a pártja, de ezzel nem volt egyedül :((] most személyekre.
>>ad 2. 2002 őszén is működtek, sőt számomra akkor aktívabbnak tűntek. Tehát ez sem túl logikus megállapítás! <<
A polgári körök még kiforratlanok voltak 2002 őszén, főként azért mert a fideszesek bolondították őket egész nyáron. De nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy immár a fidesznek is lett az mszp mellett hadrafogható "köztábora", akik a hétköznapokban tudtak Feri mellett kampányolni. Én pl. személyesen voltam ajánlószelvényt gyűjteni a szadi jelölt mellett, és azt tapasztaltam, hogy a lakók többsége Szalaynak adta oda [legalább is ezt mondta, és nincs okom ebben kételkedni].
>>ad 3. Mennyi az annyi? A város költségvetése (is) egy feneketlen kút, hasonlóan az országéhoz... <<
Igaz. TGM is írt régebben az önkormányzati feneketlen kútról. Itt voltaképpen megvizsgálandó az önkormányzatok eladósodottsága [ valójában az államadósság egy része átment az önkormányzatokhoz].
De. Azt azért el kell ismnerni, hogy az önkormányzatok (tanácsok) ill. települések nagyon le voltak gatyásodva, ezért aztán elkezdtek hitelből fejleszteni. Na erre tett rá még egy lapáttal a Várhegyi éra, főként a szoci-fineszes együttműködés idején, és 97-99-ben is, amikor beruházási hitelek mellett, működési hiteleket is felvett Szolnok.
>>ad 4. Az ígéretekről annyit, hogy azokkal már tele a padlás. Az ígéretek teljesítésére és eredményekre is szükség lenne már! <<
Én is ezt mondom, de csak realitásközeli ígéretek teljesíthetőek.
>>ad 5. 1998-2002 között Orbán ellenzékétől ugyanezt hallottuk. Valami újabbat kellene kitalálni, mert ez már kissé unalmas, sőt bizonyos fokú fantáziátlansáról tesz tanubizonyságot... <<
Miért kellene ma mást mondanom az önkormányzatok finanszírozásáról, mint három évvel ezelőtt ? Szerinted változott a helyzet ?
>>ad 6. Kinek az érdeke kampányolni? Mindenki úgy kampányol, ahogy érdekei diktálják! Az MSZP kampánya jelen esetben az idiotizmus felé hajlott... <<
Nem tudom, engem már az SZDSZ szolnoki csoportjában is eltávolítottak a vezetésből, a kampányfőnökségtől. Egyébként tanácsadónak én is elmennék...
>>ad 7. Ez nem lehet igaz. A Fidesz evvel a győzelemmel két képviselői helyet nyert! Az MSZP helyzete a képviselőtestületben jobban gyengült, mintha csak egy mandátun veszett volna el... <<
Egyrészt igazad van, hiszen az mszp veszített a fidesszel szemben, de a mandátumarány csak egy szavazattal változott.
>>ad 8. Talán azért, mert csak ennyi választója van. Túlbecsülöd kissé az SZDSZ szavazótáborát, bár ebben nincs semmi meglepő! (Ld. még: A 2002. éves tavaszi választási kampányszlogent, ami szerint: < 10 %, ez biztos! Aztán április 7-én nagyon rezgett a léc! Ennyit arról, amiről az SZDSZ politikusai azt álítják, hogy biztos...)<<
Lehet, hogy túlbecsülöm Szolnokon az SZDSZ támogatottságát. De bárkinek bármi is legyen a véleménye pártomról és polgármesterjelöltjéről, mi legalább nem üvöltöztünk, nem ígérgettünk mindenféle betarthatatlan ígéretet és nem pocskondiáztunk másokat.
Nem is állna jól nekünk, de nem is természetünk.
__
Rdi
egységben a kétségben