Kedves Bela!
Azt hiszem, hogy allami fold. Mindenesetre, azt tudom, hogy itt az a szabaly, hogy vagy X telepulesbol szarmazzon a karpotlasi jegy, vagy X lakos legyen az illeto. Azt is mondtak meg, hogy ez 1/1-es arveres (azt hiszem, ez jelenti ezt a ket dolgot, amit leirtam).
Lesz majd 2/2-es, ami azt jelenti, hogy orszagos arveres, barki mehet barhova.
Itt az lenne a kerdes, hogy mi van az orokolt karpotlasi jeggyel (ha az elhunyt X-beli lakos, de az orokos nem). Ha az orokolt jegyek eseteben X telepulesen nem lehet arverezni, akkor nagy valoszinusege van, hogy orokolt jeggyel egyaltalan nem lehet arverezni, hiszen az arveresek nagy resze mar megvolt (tehat az orokos lakohelyen is).
El tudnad kuldeni azt a jogszabalyt, ami erre vonatkozik? Hatha ki tudnek silabizalni valamit.
Latom, hogy tenyleg igyekszel a jogi dolgokban. Szerintem ez szamodra is nagyon hasznos, hogy itt a forumon probalsz segiteni (meg persze, azoknak is, akiknek segitesz). Igy legalabb latod a valos jogi problemakat (nem tudom, hgoy az egyetemen mennyire tanitjak ezeket, vagy mennyire az elmeletet).
Egyre inkabb azon az allasponton vagyok, hogy nekem is jogot kellett volna vegeznem, legalabb el tudnam intezni a sajat ugyeimet is. Bar meg soha sem keso, lehet, hogy meg beiratkozom.