Hibiscus Creative Commons License 2003.05.28 0 0 25
Szia lale!
Írj csak, kérdezz nyugodtan bármennyit, segítsünk egymásnak! :)

Néhány hibim nekem is felkopaszodott, különösen a tavasszal vásároltak. A levéltöpörödést az az undorító állatka is okozhatja, amit az egyikükről például én is képtelen vagyok kiírtani. Valamilyen tetű féle, a bimbókat, friss hajtásokat rágicsálja, a levelek fonákján élősködik, a levélhónaljakba húz pókhálószerű guzmányt. Elkülönítettem, zuhanyoztam a kis drágát, vettem neki Biosectet, a látható dögöket elpusztítottam - mégis mindig újra jönnek zabálni az én gyönyörűségemet. Átültetés sem segít. :(
Az összes többin nincs szerencsére.

Akiket ősszel vásároltam, azok viszont gyönyörűen virágoznak felkopaszodás nélkül. Egyet például 400,-Ft-os kiárúsítással, a virágboltos azt mondta, hogy már nem fog virágozni. Na, az azóta egész télen ontja a virágokat! :) Már épp fegyelmezni akartam (sötét, hűvös helyre tenni, nem tápoldatozni,ilyesmi, nehogy elfáradjon) de megkérdeztem egy hibiszkusz-kertészt, és ő azt mondta, semmi gond, ez egy trópusi növény, ha akar, egész évben virágozhat, örüljek neki. :)

Látom, Te is ápolod a lelküket is! :) Nagyon jól teszed, innen vezet egyenes út Lipótmezőre! :))

Előzmény: lale (21)