HAME Creative Commons License 2003.05.27 0 0 185
Még mindig nem tudtam meg, mi a túrót érthetett a szerző a "the central Slovak town of Krompachy" kitétellel. Ha elmagyaráznád...

Ilyen tré szegregációs dumákat pedig csak olyan személytől lennék hajlandó elfogadni, aki már feküdt "koedukált" kŕházban/szobán, valamilyen veszélyesebb osztályon (mondjuk sebészet, idegosztály, stb.).
Nem higiénás megfontolások miatt, hisz ez inkább a lumpen életformával függ össze és az nem "fajfüggő". Hanem szocio-kulturális szempontokból. Romáknál borzasztóan erős a családi "összetartás", s ha valami komolyabb dolog történik valamelyikükkel, összefut az egész rokonság, nemcsak az egész országból, hanem fél Európából. Hogy egyetlen beteg 40-50(!!) tortákkal, ételle-itallal(!) felszerelkedett látogatója micsoda bucsujárást rendez, az elképzelhető. Volt szerencsém mindezt megélni januárban, mikor édesanyám kórházban volt agyvérzéssel. És mégegyszer, szó sem volt valami lumpenelemekről, sőt inkább valami igen jólszituált társaságról, a ruházat és az autók alapján.
Aki már találkozott ilyennel, az tudja miről beszélek, aki meg nem, az a Rózsadombról és/vagy egy magánklinika különszobájából ne tépje a modern liberális pofáját.

Ami a kommunista gyakorlatot illeti: nincs kizárva, hogy voltak ilyen állami törekvések, hisz láttam már karón varnyút.
Ámde! Milyen "népesedéspolitikai" eredményei lehettek volna egy olyan határozatnak, amit egy-két pártkórházban végeznek (egyáltalán mit kerestek volna ott romák?), de a mezei talpas nőgyógyászoknak nem hozzák a tudomásukra. Apám, anyám orvos volt, egy rakat osztálytársam, barátom orvosok a kórházban, mindenkit ismerek, aki számít, az elmúlt 30-35 év összes kórházi disznóságát ismerem, a sikkasztásoktól, a műhibákon át, a ki-kivel-mikor-hol-milyen pózban-ig, de ilyesmiről sosem hallottam. Pedig itt elég jelentős a roma populáció.

Előzmény: Bimbum (182)