Ákker Creative Commons License 2003.05.27 0 0 5765
Sziasztok!

Most először szólok hozzá az indexen egy fórumban, de úgy éreztem a szombati koncertélményemet megosztanám veletek, talán kérdésem is felmerül majd írás közben, lehet, hogy választ is kapok rá.Ki tudja? :)

Először is: a Kongresszusi Központ soha nem tartozott a kedvenc koncerthelyszínek közé. Bármikor megjelentem ott, akkor is a földszint hátsó szektorában ültem. A hangzás nekem soha nem volt olyan tökéletes, a székek egy szintben történő elhelyezése kevés láttatnivalót enged a színpad egészéből. Ehhez képest a helyárak igen magasak, Ákos mostani koncertje pedig szerintem magyar előadóként igen drága volt, de megérte.
A helyszín és a hangzás -szerintem- gyengeségén nem lehet változtatni, annál inkább a közönség hozzáállásán.
Meglepődöm mindig a fiatalabb(14-16) korosztály lelkesedésén, kicsit öregnek érzem magam köztük, de ez legyen az én gondom.
Az, hogy teli torokból "énekelik" a számokat, azt
nem lehet felhozni ellenük, bár én úgy gondolom, hogy a közönség 99%-a ismeri a szövegeket, így ordíthatna mindenki, de ez a koncertkeret nem adott volna helyet ilyen rajongásnak, arra alkalmas a SAP, az Aréna...
Az, hogy előttem mobiltelefonon közvetíti a koncertet a barátnőjének, szerintem végképp tiszteletlenség az előadóval és a körülötte ülőkkel szemben egyaránt...
A fölösleges taps sem kellett volna, különösen nem értem, hogy ha minden szem a színpadot figyeli, akkor miért nem látják a jelzéseket, amiket az előadók (Ákos, Lepe) mutogatnak...
Sokan nem tartják ezt a tapsot hibának, én igenis úgy éreztem, mert itt nem a zúzós, beleférazőrjöngés koncert volt, hanem lágyabb megnyilvánulás, aminek a részleteit is figyelni és fogni kellett volna.
A Metallica hasonlítgatásokra nem reagálnék...
A világítás engem is zavart (+ a nyitott vészkijárat ajtón beszűrődött fényesség...)

A számokról:
Nagyon örülök, ha régi számokat hallok, mert én már 10 évvel ezelőtt (Te jó Ég! Így telik az idő...) megszeretett számok kellemes hangulatot idéznek fel bennem...
Ha áthangszerelt dalokat hallok, azok is meg tudnak fogni, tetszenek a nemalbumszagú dalok...
Szeretek az apró szövegváltozásokra is figyelni (pl. "...mostmár megteszi bárki..." stb.).
A kedvenc számom a Csillagok alatt, ami meglepett, hogy sokan szereti ezt a számot, még a fennt említett korosztály is...
Viszont én nagyon nem szeretem az Ilyenek voltunk-at, köszönhető a kereskedelmi adóknak, nem érdekel a népszerűsége, mégha ballagásokon elő is veszik, igaz a fináléban nagyon jól hangzott...de nem bánnám, ha kihagyná Ákos a repertoárjából...

Most egyelőre ennyit, nagyon jó élmény volt a koncert és remélem lesz még részem hasonló jó előadásban...

Egy kérdés:
Ezt Ákos kihez írta???
Ikon - Új világ:
"Én szép Dórám ne hagyj el,
Én élek, ne dobj el
Dórám, ne hagyj el..."

(A jövendőbelimet Dórának hívják...engem meg Ákosnak...:))))) )

Várom a reakciókat, ha érdemes, akkor visszatérek hozzátok!

Ákker