lale Creative Commons License 2003.05.26 0 0 21
Tavaly vettem egy viszonylag kicsi szimpla, piros virágú hibiscust. Ahogy kell, ledobálta az összes bimbóját,majd sárgultak a levelei is. Azt hittem,hogy a 2,5 éves pici fiam kertészkedett bele mindenféle leveket (tea,cola stb ) itatva szegény növényemmel.Áthelyeztem egy keleti fekvésű ablakba, ahol mostmár hónapok óta ontja a virágokat, méretéből adódóan egyszerre csak 1-2-őt, de a levelekkel most sem állok jobban. már pöndörödnek is, pedig spriccelem őket.Május elején kitettem a teraszra, ahol kb.délig kapott napot. Szerintem megégett a levele,mert már egészen kopasz szegény.Hol szeret ő lakni télen illetve nyáron? Nagyon kedvelem, de ezek szerint még nem találtam meg amegfelelő gondozási formát. Segítsetek, légyszi'! Ja,a kemény vízzel kapcsolatban: van néhány növény amelyik igen hisztis, ha nem forralt vagy más úton mésztetelített vizet kap. Nekem egy gardéniám van amit hónapokig pátyolgattam,biztatgattam, hogy ugyan hozzon már virágot nekem, de megértett.Virágzik.Csak forralt vizet iszik. Viszont a passiflora,kifejezetten a meszeset kedveli. Azzal hoz sok virágot. Bocsi a bőbeszédűségemért, de még új vagyok, és olyan kérdésem illetve mondanivalóm van.