lemy!
Sajnos az ablak párásodása nem egyszerűen múlik el. Ha egy hajszárítóval megfújod, az persze használ, csak kissé sok villanyt fogyaszt, az meg a Trabiban elég szűken van.
A párásodás oka ugye nyilvánvaló: nagy relatív páratartalmú levegő kerül a hideg ablakfelületre, és ott kicsapódik a bennelévő vízgőz. Vagyis vagy melegíteni kell az ablakot, vagy leszárítani, ha már lecsapódott rá a víz, vagy megakadályozni, hogy rákerüljön. Talán ez a legegyszerűbb. Én nem használok semmi különöset, és még akkor se nagyon van gondom, mikor családostól (öszesen 5 fő) szállunk be télen. A trükk egyszerű: csak akkor zárjuk be az ajtókat, amikor már jár a motor, és minden levegőt föntre, az ablakra eresztek. Ez csak akkor nem elegendő, amikor a fűtődob belsejében is sok vízgőz van, vagyis nagyon nagy a köd odakint, és oda is sok víz jut be. Az sem árt persze, ha az ablakot sem húzod fel egyből.
Ezzel együtt persze, ha beraksz egy kütyüt, az sokat segíthet. Azt javaslom, hogy úgy alakítsd ki, hogy egy vékony levegőfüggönyt alakítson ki az ablak és közted. Nem próbáltam még, de szerintem fűtés nélkül is jó lehet, ha elég sok a levegő, amit odafújsz.