zsuzsa Creative Commons License 2003.05.22 0 0 45
Én végigolvastam egy csomó szakirodalmat, de ez az állatifehérje dolog nem egyértelmü. Ugyhogy havonta egyszer kap. Az elején csak akkor ette meg, ha a szájába dugtam, de most már jelzi, ha szeretne kukacozni . Olyankor kapkod a kisujjam felé, multkor meg elkezdte rágni egy kicsi rozsaszin plüssnyuszi fülét stb. Én ugy szoktattam a kukicokhoz, hogy salátába csomagoltam pici gyümölcsöt meg kukacot és ilyen szendvicsszerüen összetekerve sokáig csiklandoztam a száját. Amikor rájött, hogy finom akkor magától is elkezdte enni. Norbi alapállásban szereti, ha kézzel etetik, mert lusta. Vitamint én is adok neki. Többet kéne kinnt futtatni, de nehéz megoldani, mert fél a kutyáinktól, a papagájoktól meg én féltem, azok mindnet meg akarnak kóstólni.

Én egy 60-as izzót szoktam a terrárium fölé tenni, ez is elég hőt termel. Most nagyon lehült az idő, nem tudom, talán el kéne kezdenem füteni.
Osram Biolux mindig ég neki napközben, hogy szép legyen a szine. Idönként rakunk münövényeket a kádba, feleresztem melegvizzel és abban usztatjuk kicist.

Karácsonykor megbetegedett, szerintem valami fertőzése volt,a szájánál valami váladék folyt, ödémás lett a szeme , szegény nagyon betegnek és elesettenk tünt. Sajnos pont reménytelen volt orvoshoz jutni az Ünnep miatt. Én egész gyerekkoromban álltorvosnak készültem (ehhez képest egy hülye könyvelő lettem :-((( ) és gondoltam nincs mit veszteni, elkezdtem infrázni és négyóránként adtam neki feloldva széles spektrumu antibiotikumot meg a papagajaim vedlés idején használt különleges vitaminkomplexéből. A harmadik napra teljesen feléledt és roppant étvággyal evett.
Meg kéne keresnem annak a hüllökhöz értő dokinak a cimét a régi Békásmegyeren, ahol 2 éve voltam vele. Akkor vettem és meg akartam nézetni orvossal, hogy minden OK -e vele . Ő volt az utolsó leguánbaba az állatkereskedésben , sérült volt a farka és nagyon megsajnáltam. Akkor olyan pici volt mint egy kis fürge gyik.

Sajnos már vagy egy hónapja nem jutott rá idő. Sajnálom szegényt, mert többet kéne vele foglalkoznunk, már arra is gondoltam, ha találok valami lelkes leguánbarátot, eladom, de tudom milyen érzékeny és nem szeretném, ha rosszul bánnának vele. Szereti, ha simogatom a hátát és vakargatom a taraját. Akkor olyan cicaszerüen domborit. Régebben a hasát is hagyta vakargatni.

Előzmény: Mamut79 (44)