Sziasztok!
Segítsetek kérlek, hogy amit leírok, az krupp volt-e?
Éjjel párszor felköhögött, elég ugatóan hangzott, amjd elkezdett sírni, és emelett olyan hörgően köhögött, és szinte sikítozott, visított, nem sírt. Volt ez a köhögés, ami szinte fuldoklásig, öklendezésig ment 10-15 percen át, mire kicsit enyhült. Ezalatt valahogy beadtunk nei egy kanál Mucoprtontot, majd a László ügyletét felhívtam, és megkérdeztem, Rectodelt 30 mg-os kúpot beadhatom-e. Addigra már csak néha köhögtt, és aztán aludt reggelig.
(Eddig a krupp még csak lázig és rekedtségig jutott el, a párásítással megelőztük ezt a fuldokló köhögést, makszimum "ugatott" néhányat. Eze a tünetek miatt voltak itthon ilyen szerek)
Ami miatt kicsit gondolom, hogy nem a klasszikus krupp, mert 1. nem volt rekedtség, 2. nem volt és most sincs se láz, se más tünet, 3. Akkor is tudott rendesen beszélni, bár mondta hogy nem kap levegőt.
Elmúlhat-e ez ilyen gyorsan, visszajön-e ma este?
Köszönöm a válaszokat (egy pulmonólógusnak megmutattuk, de ő nem látott rajta se torkában semmit)
Másik téma: ugyaneme fiúcskának (3 lesz nyáron) volt szívműtétje, ami során a tüdőben felgyülemlik váladék. Nos azt is "kiütögették" belőle, egy gyógytornász, ahogy bobus írta. Azt mondat ez más hurutos esetekre is jó (azóta nem volt komolyabb esete)
Homeopátia: a környezetemben rengetegen hisznek benne. Nem akarok állást foglalni, (nekem is van itthon homeogene és coryzalia), de sajnos láttam már eme szerekben oly vakon hívő anyukákat, hogy egy mandulahgyula vészesen tüszősre gyulladt be, már majd' 40 fokos lázzal, mire végre beadta az antibiotikumot. Hit nélkül nem megy, és sok gyógyult esetről is hallottam, ahol a homeopátia segített, de ott áll a dobozokon, hogy ha x nap után is fennállnak a tünetek, menjen orvoshoz.
G