guaaa29 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 49
Ez egy hosszú dolog, mármint, hogy mit filmezek. Kiskoromban játékfilmeket csináltam,ami első hallásra nem újdonság. Szerintem én azért koromhoz képest komolyan csináltam. Két forgatókönyvet is írtam. Az egyik volt a technikai forgatókönyv a másik meg a normál. Egyszerű gagyi sztorik, de felnőtt fejjel megnézve mégis van bennük fantázia. Szerintem.. MÁra ez megkopott. Nincs igazán fantáziám, viszont a film nyújtotta kép még mindíg tetszik annyira, hogy pénzt is áldozok rá. Nagykerben veszem a filmet, egyszerre mondjuk öt hat tekercset, aztán ha nyáron társasággal elutazunk akár külföldre, vagy csak ide a Velencei-tóhoz, nos akkor berreg a gép. Aztán jön a vágás, zene választás, csapat összehívás , gyöngyvászon föl, függöny behúz és máris berreg a vetítő. Nagyjából ennyi az én filmezésem. Ja, van egy- két animáció, meg klipp-szerű képződmény zenével stb. Hát ilyenek.Barátnőm mindíg mondja hogy szerinte nem vagyok a helyemen azzal, hogy nem ebben dolgozom.Én meg úgy gondolom, hogy nem hiszem, hogy jó lenne ha ezt csinálnám " profiként". A fene tudja. Nagyon szeretem a vágást. Azt hogy egy képet nem csak úgy ripsz ropsz, ahogy Te is mondtad, csak úgy a gombra tenyerelve készítek el. Az egész dolog ott kezdődik, hogy az emberek azt sem tudják szinte hogy melyik végén kell a videókamerába belenézni. Aztán meg ha rájönnek azt az öt-hat órát amit egyszerre felvettek nem fogják megnézni az életben. Hát ez az ami A super8 nál nem nagyon fordulhat elő és ezt is nagyon szeretem benne. Kétségtelenül meginogtam mikor egy éve lett egy vhs-c kamerám. Hát igen..., de azzal is úgy szoktam dolgozni mintha keskenyfilm-kamera lenne. Szeretem a dokumentum jellegű rövidfilmeket. Én magam még nem csináltam, de van sok-sok ötletem. El szoktam járni a MAFsz által szervezett film fesztiválra. Vannak gagyik de van egy két nagyon jó alkotás. Azt hiszem az elmult években neves rendezvénnyé is nőtte ki magát.
Szóval ennyit hát. És te?