jack_torrance Creative Commons License 2003.05.18 0 0 175

Gongdong gyeongbi guyeok JSA

Joint Security Area

Észak és Dél-Korea határvonala. Joint Security Area. Egy nemzet buta politikai okokból mesterségesen kettéválasztva. Négy határőr (2 északi és 2 déli) kialakulóban lévő barátságáról szól a film, de azévtizedek óta fennálló politikai ellentétekről nem lehet egy csapásra megfeledkezni. Egy éjszaka 2 észak-koreai és egy dél-koreai határőrt holtan, egyet pedig sebesülten találnak az északi oldalon.
Chan-wook Park filmje megfelelő mennyiségű drámaisággal és humorral mutatja be az ellentétes politikai háttérel rendelkező karakterek érzéseit, érzelmeit.
A gyilkosságok miértjére adott választ, és annak dramaturgiai kivitelezését viszont nem találtam kielégítőnek.
Ezzel együtt azt mondom, hogy soha rosszabb filmet.

10/7

Jin-Roh the Wolf Brigade

A 2. világháború után járunk egy alternatív japán társadalomban, ahol az Ellenálok csoportjai rengeteg fejtörést okoznak
a kormányszerveknek. A Városi Titkos Rendőrség egy elit alakulta veszi fel ellenük a harcot.
Hiroyuki Okiura első rendezése nem volt számomra teljesen emészthető. Egy viszonylag egyszerű alapszituációba épit bele olyan
nyakatekert elemeket, melyek szerintem a történet rovására mennek. (Vagy csak én találtam nyakatekertnek?) :DD

10/6