38 Creative Commons License 1998.07.30 0 0 350
Micimackó, abszolút politikusan és step by step van intézve a dolog. Engem abszolút meggyőzött az aznapi összes TV bejátszás, Aktuális, stb. Ha valaki nem Rosztovban és a Párt KB-ban nevelkedik, és nem hiszi azt, hogy csak az a pozitív, ami külföldi, akkor tud úgy viselkedni, mint OV., és kormánya. A románok vannak pozicióban ez tény, nem akarok Trianon topicot nyitni. Most van egy olyan lehetőség, hogy:
1. Szaván lehet fogni a szintén antikommunista és demokrata román kormányfőt (amíg Ő a kormányfő :-))
2. A románok már csak a csodában hisznek, nekik ez a NATO, EU. El lehet velük hitetni, hogy ezért egy-két normának meg kell felelni.
3. Románok közt is kezdenek beletörődni egyesek: alelnök nőjük: "mi van, ha van magyar egyetem? Ha annnyira akarják".
4. Ahogy medweék annyira tekintettel vannak a román ultrákra, talán román mérsékelt körök is tekintettel lehetnek magyar konszolidált, mérsékelt körök álláspontjára
5. Abszolút mérsékelt vagyok
6. A semmit nem tevés (Kádár évtízedekig nem volt hajlandó a csaucseszkúval találkozni, csak, ha a brezsnyev össze nem hozta őket) semmit nem erdményezett
7. A belső frontot omlasztják, akik most mennének neki Erdélynek tarackokkal (őszintén: van ilyen? Egy-két kocsmai beszóláson kívűl), illetve akik azonnal őrjöngenek, ha egy magyar miniszterelnök megszólítja a külföldi állampolgár magyarajkúakat, aminek nagyon örülnek, a vatrások meg besírnak (vannak ilyenek?medwe!vannak?)
8. Én még emléxem mennxit szidták a (nyugat)németeket, hogy soviniszták, irredeneták, revizionisták, hitleristák, etc. Nézz ma a térképre!