Madárjós Creative Commons License 2003.05.15 0 0 227
És, hogy a tanár személye ne legyen teljesen ismeretlen egy rövid bemutatkozás alant:

"Hát kévrem ez az első óvránk. Nincs idő bavrátkozásra, megjelent a nyelvészeti kézitáska. Ami nálam kötelező !
Maguk még így is velem jávrtak a legjobban, mert a Mavrtinkó tanávrúvrnál nem tudják megcsinálni azt, amit a Dvraskovics Emmánál földvrajzból. Mevrt maguk hiába is adják be időben a dolgozatot az a Mavrtinkónál mávr vrég késő. A Jávovr Andovrnál meg csak kéféle diák létezik, a többi akávr be se jávrjon. Talán a Sávrospataky tanávrúvral jávrtak volna még nálam is jobban . . . , de az én vagyok !
Nálam egy a fontos; önismevret és kövrlettisztaság. Mevrt akinek a tévrde plezúvros, annak én a kövrmévre nézek. És akinek a füle ápovrodott, annak a fejében sincs vrendben minden. Aki viszont veszi a fáradságot és jó alaposan lesúvrolja magát . . . annak nincs ideje az óvrámvra készülni. És én azt vrögtön kiszúvrom ! De nálam a tudás másodlagos, csak a diákoktól követelem meg.
Becenevem Tyutyu, gúnynevem Töpövrtyű, de szoktak csúfolni Szalonnatipvrónak is, fizetéskovr. Elmavrtam magam mellől mávr mindenkit, csak egy miskávrolt kanmacska maradt meg mellettem, avrra szoktam időnként vráijeszteni, de a favrkát sem mozdítja, mevrt fél, hogy év végén meghúzom !"

/Sándor György: Lyukasóra/