Törölt nick Creative Commons License 2003.05.15 0 0 276
És mitöl függ a kifejtett erö?

Továbbá az energiátadás attól függ, mi lesz a végállapot. Ha felteszed, hogy az ütközö molekula egyszerüen visszapattan, akkor tényleg nincs energiaátadás, de akor érdekes folyamat sincs.

Én viszont most részben rugalmatlan ütközésröl beszélek, vagyis az energia egy része a kötés felszakítására fordítódik. A D2 impulzusa nem egyszerüen jelet vált. Vigyázni kell ezekkel a dolgokkal.

Ennek a dinamikáját persze részletesen ki kell dolgozni, ezzel egyetértek.

De még ott vannak a hidridek is, és a SIMS-röl szóló megjegyzésekre sem reagáltál. Ahhoz képest, hogy a Boltzmann-eloszlásról milyen nagy arccal akartál kioktatni...

Más:

Rhaurin, én már a Wigner-cikkel kapcsolatos megjegyzéseid óta tudom, hogy nem vagy profi fizikus. Ideje lejjebb adni egy kicsit. Az átlagnál jobban képzett vagy (szvsz vegyész, mérnök vagy geológus lehetsz), de ez ebben a dologban édeskevés.

Profi fizikus is tévedhet (én is), írhat pontatlanságot, elszámolhat dolgokat (mint én is egy ponton a mintanagyságot), de akkora szarvashibákat nem nagyon vét, amekkorákat Te. A fizikai alapképzettséged tényleg sokkal jobb az átlagnál, és ez javadra szól. De ez egyszerüen nem elég ahhoz, hogy átláss egy ilyen bonyolult kísérlet buktatóin. Egyszerüen nem erre treníroztak. Minket viszont erre "tenyésztenek".

Előzmény: rhaurin (275)