Van a svájci laborálással némi rossz tapasztalatom:
Egy alkalommal a Magyar Posta volt a hibás, mikor egy határidős munkát föladtam Pesten, de a vidéki címemet írtam rá feladónak, mivel a megérkezésekor úgy terveztem, hogy ott leszek. Tehát adott a sárga borítékon két cím: címzett:KodakLab, Svájc; feladó: én, vidék. Valamint adott egy Budapesti postahivatal szőke alkalmazottja.
Találjátok ki, mi történt... :-)
Naná, hogy egy héttel a feladás után megkaptam - előhívatlanul. Át sem lépte a határt... Kétszer fizethettem a feladási díjat, és bebuktam a melót.
A másik eset szomorúbb, mert később érkezett a film, mint ahogy számítottam, és ennek az volt az oka, hogy Svájcból továbbküldték Hollandiába, ott meg nem tudom mi történt, de egy emulziót csak nyomokban tartalmazó vízblank tekercset küldtek vissza egy diszkrét zöld cetlivel, hogy valószínűleg a kamerába való betöltéskor sérült meg a film - persze ezen maximum a hasam foghatnám, ha lett volna kedvem röhögni, mert a 8-as anyagot a gyártáskor, vagy a laboráláskor el lehet cseszni, de a betöltéskor nemigen.
Régen az Ofotért-féle filmkidolgozást ki végezte? Gépesített volt, vagy kézi? Ha gépesített, akkor mi lett a gépekkel? A magyar filmlabor miért nem vállal 8-as hívást? (Frikciós hívógépbe bármilyen filmformátum befűzhető...)