fighting Creative Commons License 2003.05.13 0 0 498
Gondoltam felhozom egy kicsit a topicot, mert nagyon süllyed.
Értékelés 2003 I.
Nekem az Atlanta Braves a kedvencem, ha még nem derült volna ki, az eddigi hozzászólásaimból.
Így róluk írom le a gondolataimat.
A szezon elött a három sztár SP-énkből csak Maddux-ot tartotta meg a vezetőség. Tom Glavine FA-ként a Mets-et választotta, Kevin Millwood-ot pedig eltradeltük a Philly-vel, és a tehetséges fiatal Damian Mosst a Giants-nek eladtuk. Mondjuk ez utóbbival kettővel jó magam nem igazán értettem egyet, de gondoltam ők jobban tudják.
Jött helyettük Mike Hampton és Paul Byrd. Sajna én nem vagyok akkora rajongó, hogy minden csapatot ismerjek, így aztán őket nem igazán ismertem, de bíztam benne, hogy jó igazolások lesznek.
Az előszezonban a csapat egész jó formát mutatott, és ezért volt döbbenetes a szezon kezdete. Rögtön 0:3-mal nyitottunk a Montreal ellen, amire akkor volt utoljára példa, amikor nem mi nyertük a diviziónkat. A folytatás sem volt sokkal jobb, így az első két hét után 4:8-cal álltunk, de gondoltam tavaly sem kezdtünk sokkal jobban, mivel csak május végén tudtunk tartósan 50% főlé menni, így talán nincs nagy gáz.
Az igazsághoz tartozik, hogy a két új igazolás DL-en kezdte a szezont, és a vezetőség a 4 men rotation mellett döntőtt, ami nem volt túl jó döntés, mert Maddux öreg már a 3 napos pihenőkhöz és a fiatalok sem bírták a terhelés, és persze nem az elején kell nagyon jónak lenni, hanem a szezon végén.
Azt hiszem erről a bostoni rajongók tudnánnak mesélni igazán.
A felzárkozást stilusosan pont az Expos ellen kezdtük meg, és kellett hozzá, hogy M. Hampton visszatérjen. Közben P. Byrd-ről kiderült, hogy nem csak 15-napos sérült, hanem hosszabb időre dölt ki a sorból, és leigazoltuk a csapat nélküli S. Reynolds-ot, aki nagyon jó meccsekkel kezdett.
Persze ez nem lett volna elég a felzárkozáshoz.
Kellett hozzá a mezőnyjátékosok formajavulása is. A. Jones, Ch. Jones, G. Sheffield, M. Giles és R. Furcal nevét emelném ki, mint az eddigi legjobbak.
S a mai nap után, ha a Giants kikapott, akkor elfoglaltok az NL első helyét, amit remélhetőleg már ki sem engedünk a kezűnkből.
Akár mondhatnám is soha rosszabb kezdést, és bízva a hasonló folytatásban,
GO Braves!