Ez mar ott is megbukik, hogy ezeknek a kotvenyeknek jo resze nem nevre szolo szerintem. Most akkor en odamegyek es azt mondom, hogy 'nekem csak a josagos Antisystem alltal megszabott 3 millios hatar alatti megtakaritasom van, erre adjanak maximum kamatot' aztan ezt mivel bemutatora szol eljatszom mas-mas varosokban 20-szor, es mindig 40 fonyi 'idenymunkas' csapat veszi fel a penzem 3 millas reszletekben.... Aztan mar megy is at mongol tugrikba.
A masik meg az, hogy ha egy alapnak van adott esetben egy kupacban 300 millionyi allamkotvenye mint a portfolio resze, akkor veluk kicseszel, es velem is, aki annak az alapnak a kozbeiktatasaval kamatoztatgatom a kicsi (3 millio alatti) penzecskemet.
Ugyhogy ettol nem csokkenne a koltsegvetesi hiany.
Az meg hogy te atkonvertalnad kulfoldi adossagra az eleg szomoru. Mit gondolsz a kulfoldi bankok milyen feltetelekkel adnanak neked kolcsont, kozvetlenul az utan, hogy
a, a belso hitelezoid kamatait lefelezted a szerzodest felrugva
b, Itt sovarogsz, hogy milyen jol tettek a lengyelek, hogy ok a kulfold fele is felrugtak ezt?
Segitek, KEMENY feltetelekkel, ha egyaltalan... Vegeredmenyben elcserelned azt a 300 millas tetelt egy nagyobb koltsegvetesi hianyt finanszirozo , valutaban fizetendo, NAGYOBB kamatozasu, igy nagyobb hianyra. Ettol az allamkasszaba nem menne ev vegere egy huncut fitying sem pluszban, ez az intezkedesed a hianyt csak es kizarolag novelne, de kozben meglenne az a mellekhatasa, hogy meg a hitelminositesunket is a beka segge ala utalna vissza, tovabba nem lenne belfoldon tobbet ember, aki hajlando lenne llamkotvenyt venni. (Ja es meglincselnenek azok a kisbefektetok akikkel kicsesztel a kulonbozo befektetesi alapokon kerestzul....)
A javaslat nem nyert, probalkozz ujra :-)