Tamás000 Creative Commons License 2003.05.11 0 0 175
Miután megnyerek egy aukciót, és az eladó hajlandó utánvéttel szállítani (feltételezem csak no.-n belül), mi a teendő? Csak megadok neki egy német címet, és egyszercsak jön a postás és aszondja, hogy xxx € ?

És ha nem utánvételes, csak sima átutalásos, akkor az eladó küldi a számlacímet?

Mi a különbség a sima überweisung és az überweisung+ között? Ezek mit értenek überweisung alatt, ha országon belül megy a dolog? Banki átutalást vagy valami postautalványt?

Olvastam, hogy volt többeknek gond a regisztrációval. Én ingyenes (fbi.hu) emilcímmel regisztráltam a .com-on és simán ment, se levél se számlaszám sesemmi. Ez volt kb másfél éve. Aztán persze nemhasználtam, a jelszót meg frankón elfelejtettem. Nemrég a német honlapon megkértem a jelszavamat, és egyből be tudtam lépni ide is.

A másik egy ötlet: ha valaki személyesen megy ki a cuccért, tán meg lehetne játszani, hogy kivisz valami szar kibelezett vázat, viszont beírja a papírra a leendő gépe adatait, amit simán elkérhet előre az eladótól. Ha esetleg valaki megnézi, ugysem ért hozzá. Aztán kint eldobja a kibelezettet és az ujjal hazajön, mintha innen vitte volna ki. Beválhat ez?