poén Creative Commons License 2003.05.10 0 0 3090
Üdv!
Tennék néhány észrevételt az ezen az oldalon található témák kapcsán:
-kormoz a kipuffogó: valóban. A törölgetésről mindenkit lebeszélnék, mert amellett, hogy macerás, nagyon finom a cucc, és kenődik, mint a veszedelem, de ennek ellenére karcol is, és ama osztályon felüli minőségű műanyag hosszútávú formatartó mivoltáért sem tenném tűzbe a kezem, ott a cső végénél. Azt sem javasolnám, hogy rajta hagyja bárki is a lerakódást. A megoldás: a szervízben hegesztettek fel nekünk egy kb 10 centis hajlított toldatot a kipuff.cső végére, így a kormolás-gixer megoldódott. Ja, a beavatkozás gratis volt, és nem is feltűnő.

-mosó: 1-1,5 évig várni kell, míg a fényezés rendesen megszárad, addig én csak a bő (!) víz + hab + méretes szivacs (ha lehet legalább kettő darab), esetleg puha rongy, szarvasbőr szettet ajánlom, és a kíméletes házilagos mosást -persze csak ha van rá idő, és lehetőség. Kézimosó esetleg, fél év után, de a gépit felejtsétek el!

-olajcsere: az elsőt nem érdemes 30 ezerig kitolni: nagyon meghálálja a gép a 20 ezernél abszolvált olajcserét és kontrollt, és lehet ugyan, hogy gond nélkül kibekkeli a 30 ezret, de nem érdemes kísérletezni. Egyetlen baj a dci-vel, hogy nincsenek mérvadó szervíztapasztalatok, mert még elég friss konstrukció a motor. Az első csere után, érdemes kikérni a szervizesek véleményét, és a későbbi használat során figyelni az olaj szintjét, és állagát, de gyanúm szerint nem ildomos 20-25-nél tovább kitolni a továbbiakban sem, bár lehet, hogy bírni fogja, és a többinél már lehet a gyári ütemhez igazodni, de az elsőnél semmi esetre sem javasolnám a 30E kivárását az eredeti olajjal.

Egy kérdés: tapasztalt olyat valaki, hogy ötösből a négyest nehezen akarja venni? A négyesnél megakad néha. Ilyenkor a veterán-style segít: kétszer kuplung, közte üresben gázfröccs. Sokszor megszokásból is ífy gangolok, de most háromszor sem akarta az igazságot a rendes metód használata mellett, és azért ez nem hinném, hogy normális dolog lenne. Arra gondoltam, hogy talán nem lassultam vissza eléggé, de szerintem hetven körül csak be kéne venni a négyet is.
Jó talicskázást!

P.S. Mitől "sárkány" a thalia? Jó, nem túl szép, de mégis?